Parkirna hiša Goldbeck, Dunaj


Gola dejstva

 • Material
  Ekspandirana pločevina vrste „Gumpoldskirchen“, debelina jekla 1,5mm
 • Uporaba
  Fasada
 • Lokacija

  Goldbeck Parking, Sonnenallee 24, 1220 Wien-Aspern

 • Leto

  2017 - 2018

 • Arhitektura
  Freimüller Söllinger Architektur za investitorja GOLDBECK Parking
 • Kovinarstvo

  Wurzer Metallbau, 9020 Celovec

 • Vrhunci
  V sodelovanju z načrtovalci in arhitekti ProMetall polepša skoraj vsako garažno hišo, v tem primeru s 1200 m2 ekspandirane površine v posebni obliki in s posebnim okvirjem.

PARKIRNA HIŠA KOT KATEDRALA

Podjetje Goldbeck Parking se ponaša z več kot 50-letno tradicijo v obliki sodobnih in stilskih parkirnih hiš v Nemčiji in Avstriji. Objekti so natančno prirejeni zahtevam in potrebam metropol in mest ter predstavljajo kombinacijo urbane arhitekture in inovativnih konceptov parkiranja.
Projekt parkirne hiše na ulici Sonnenallee 24 na Dunaju so zasnovali v arhitekturnem biroju Freimüller Söllinger, pri katerem so za zasnovo fasade garažne hiše izkoristil dolgoletne izkušnje sodelovanja s strokovnjaki za fasade iz ProMetalla. Zgradba je bila oblečena s 1200 m2 ekspandirane kovine vrste "Gumpoldskirchen" (debelina jekla 1,5 mm), pri čemer oblika nameščenih fasadnih elementov nadaljuje polkrožne loke pritličja, kar celotni zgradbi doda sakralni pridih. Barvno usklajena s sosednjo stavbo se monumentalna zgradba zlije z okolico, obenem pa jasno sporoča: Arhitektura parkirnih hiš ne rabi biti grda!

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.
Iskalnik referenc

naslov

ProMetall d.o.o.

Šmartinska cesta 130

SI-1000 Ljubljana

Pokažite se Google Maps »

Na voljo smo Vam

pon - pet or 8.00-16.30 ure

Kontakt

Pisarna za obdelavo

naročil: +385 (0)1 373-4248

Vodja prodaje Slovenija

GSM: +386 40 490 808

FAKS: +385 (0)1 373-4685

Email: office@prometall.si

 

Iskalnik-
referenc


© Prometall
Top