Stanovanjski objekt Maria-Lassnig-Straße, Dunaj


Hard Facts

 • Material
  Perforirana pločevina vrste »Rv 8-16", aluminij 2mm
 • Uporaba
  Polnila za balkonske ograje
 • Lokacija
  WHA Grüner Markt, Maria-Lassnig-Straße 32, 1100 Wien
 • Leto

  2019

 • Arhitektura
 • Kovinarstvo
  Schuh Isoliertechnik, 2013 Göllesdorf
 • Posebnosti
  Posebno REDKA VRSTA PERFORACIJE »Rv8-16« v tem primeru omogoča majhno transparantnost v višini 22%, enakomerni razmak med perforacijami, ki so razvrščene v obliki trikotnika - 8 mm perforacija - 8 mm razmak - 8mm perforacija, pa ustvarja nenavadno simetričen videz.

KO SE BESEDA SKUPNOST TUDI AKTIVNO ŽIVI

Kvartirska hiša z imenom Grüner Markt v dunajskem okrožju Sonnwendviertel prikazuje novo vrsto mestne arhitekture, tako imenovani Co-Creation Space. Tukaj se živi, dela, proizvaja in raziskuje. Koncept bivanja temelji na zamisli o deljenju, zato obstaja ogromno skupnih prostorov in prostornih teras, ki so vsem dostopne in na voljo. Trinadstropna dvorana in zamaknjeno vhodno dvorišče strukturirata tloris zgradbe in nudita raznolike notranje in zunanje prostore v urbani dimenziji. Poslovna in skupna območja so zasnovana transparentno. Stanovanja so usmerjena proti coni za pešce. Zahvaljujoč dvakratno zaviti fasadi so vsa stanovanja enako osvetljena. Transparentnost, svetloba in zelena barva imajo pri oblikovalskem konceptu osrednjo vlogo.

Vse lože in balkoni so opremljeni s koriti za rastline, s pomočjo katerih fasado prekrivajo plazilke. Polnila za balkonske ograje je ProMetall izvedel v redki vrsti perforirane pločevine  „Rv8-16”, ki omogoča majhno transparentnost v višini 22%. Perforacije so med seboj razporejene v obliki trikotnika in imajo simetričen razmak, zaradi česar  je polnilo od zunaj izjemno simetrično in estetsko. Funkcionalnost se sreča z estetiko in brezčasnimi linijami, ki odlično dopolnjujejo v prihodnost usmerjeni koncept uporabe.

Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.
Referenzfinder

naslov

ProMetall d.o.o.

Šmartinska cesta 130

SI-1000 Ljubljana

Pokažite se Google Maps »

Na voljo smo Vam

pon - pet or 8.00-16.30 ure

Kontakt

Pisarna za obdelavo

naročil: +385 (0)1 373-4248

Vodja prodaje Slovenija

GSM: +386 40 490 808

FAKS: +385 (0)1 373-4685

Email: office@prometall.si

 

Iskalnik-
referenc


© Prometall
Top