Bolnišnica St. Josef, Dunaj


Gola dejstva

 • Material

  Perforirana pločevina vrste "RDV 17-30“, aluminij 2mm, premazan s prahom, RAL 1035 biserno bež

 • Uporaba
  Ograjni elementi
 • Lokacija
  St. Josef Krankenhaus; Auhofstraße 189, 1130 Wien
 • Leto
  2017
 • Arhitektura
  Maurer + Partner, Hollabrunn – Dunaj & HD Architekten, Dunaj
 • Kovinarstvo
  HESS, 4212 Neumarkt
 • Vrhunci
  Prenova in širitev bolnišnice v letih od 2014 do 2020 Bolnišnico St. Josef, ki je del skupine Vinzenz Gruppe in se nahaja v 13. dunajskem  okrožju Hietzing, so leta 1930 ustanovile redovnice salvatorijanke

OGRAJE, KI ZDRUŽUJEJO

Dunajsko dobrodelno bolnišnico St. Josef Krankenhaus, ki je del skupine Vinzenz Gruppe in se nahaja v 13. dunajskem okrožju Hietzing ter so jo leta 1930 ustanovile redovnice salvatorijanke, se od leta 2014 renovira v več fazah.
V okviru gradbenega projekta, ki vključuje širitev porodnišnice v center za starše in otroke ter širitev onkologije, je ProMetall dostavil elemente za novo ograjo. Perforirana pločevina iz aluminija vrste RDV 17-30“ in v debelini 2 mm je bila premazana z RAL 1035 v biserno bež barvi. Prefinjena kombinacija dizajna perforirane pločevine, zlatih barvnih tonov in estetske razporeditve posameznih delov ustvarja sodobni videz arhitekture, ki ne želi nikogar izključiti ter posledično odlično odraža salvatorijansko duhovnost.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.
Uporabite naš iskalnik referenc in si referenčne projekte oglejte v živo.
Iskalnik referenc

naslov

ProMetall d.o.o.

Šmartinska cesta 130

SI-1000 Ljubljana

Pokažite se Google Maps »

Na voljo smo Vam

pon - pet or 8.00-16.30 ure

Kontakt

Pisarna za obdelavo

naročil: +385 (0)1 373-4248

Vodja prodaje Slovenija

GSM: +386 40 490 808

FAKS: +385 (0)1 373-4685

Email: office@prometall.si

 

Iskalnik-
referenc


© Prometall
Top