Bolnišnica St. Josef, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste “RDV 17-30“, aluminij 2mm, premazan s prahom, RAL 1035 biserno bež

Uporaba

Ograjni elementi

Lokacija

St. Josef Krankenhaus; Auhofstraße 189, 1130 Wien

Leto

2017

Arhitekt

Maurer + Partner, Hollabrunn – Dunaj & HD Architekten, Dunaj

Izvedba

HESS, 4212 Neumarkt

Posebnosti

Prenova in širitev bolnišnice v letih od 2014 do 2020 Bolnišnico St. Josef, ki je del skupine Vinzenz Gruppe in se nahaja v 13. dunajskem okrožju Hietzing, so leta 1930 ustanovile redovnice salvatorijanke

OGRAJE, KI ZDRUŽUJEJO

Dunajsko dobrodelno bolnišnico St. Josef Krankenhaus, ki je del skupine Vinzenz Gruppe in se nahaja v 13. dunajskem okrožju Hietzing ter so jo leta 1930 ustanovile redovnice salvatorijanke, se od leta 2014 renovira v več fazah.

V okviru gradbenega projekta, ki vključuje širitev porodnišnice v center za starše in otroke ter širitev onkologije, je ProMetall dostavil elemente za novo ograjo. Perforirana pločevina iz aluminija vrste RDV 17-30“ in v debelini 2 mm je bila premazana z RAL 1035 v biserno bež barvi. Prefinjena kombinacija dizajna perforirane pločevine, zlatih barvnih tonov in estetske razporeditve posameznih delov ustvarja sodobni videz arhitekture, ki ne želi nikogar izključiti ter posledično odlično odraža salvatorijansko duhovnost.

PERFORIRANA PLOČEVINA - KLASIKA V NOVI PREOBLEKI

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.