Perforirana pločevina

KLASIKA V NOVI PREOBLEKI

Pojem “perforirana plošča” (perforirana pločevina) je definiran v standardu DIN 24041:2002-12 in v drugem delu standarda DIN 4185. Tolerance po DIN uporabljamo zato, da bi upoštevali vse dejavnike, ki vplivajo na natančnost perforirane pločevine.

PREDNOSTI, MOŽNOSTI UPORABE

Robustna surovina kombinira funkcionalnost in privlačen videz. Oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

MOŽNOSTI UPORABE

Pisarniški pripomočki, polnila stopniščnih in balkonskih ograj, fasadne obloge, polnila stopniščnih ograj, klopi v parku, bakle Moving Fire itd.

PRENOSI

Rg20-48_5
Q40
Lv5x20
Split

V našem oddelku za prenose lahko najdete vse različice proizvodov s PDF listi v A4 formatu za predstavitve in projektno dokumentacijo.

PERFORIRANA PLOČEVINA KOT ESTETSKI IZDELEK ZA FASADE

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Če se je perforirana pločevina nekoč uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita, so kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki odkrili novo področje uporabe za to funkcionalno pločevino – v obliki inovativnega dizajna pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj.

Kljub temu perforirana pločevina ni izgubila svojih praktičnih lastnosti, saj se lahko tudi na področju oblikovanja uporabi za blaženje hrupa pri gradnji.

ROBNI PROFILI

Pri ProMetallu lahko dobite robne profile za perforirano in ekspandirano pločevino, valovite mreže ter točkovno varjene mreže v različnih izvedbah in iz različnih materialov. Naši robni profili zagotavljajo stabilnost celotnega polnilnega elementa, zmanjšujejo nevarnost poškodb in dodajo vizualno vrednost vašim proizvodom. Poleg tega omogočajo tudi preprosto, učinkovito in zato tudi cenovno ugodno nadaljnjo obdelavo.

Tipična uporaba robnih profilov: za robljenje perforirane in ekspandirane pločevine, žičnih mrež za balkonska in stopniščna ograjna polnila, opremljanje galerij, sejmov in trgovin, okvirjev za slike ali kot masko za stroje, optični okvirji za številna polnila ograj (stopniščne, balkonske ograje, ograje za terase) itd.

Reference – galerija