Žična mreža

STABILNA IN FLEKSIBILNA

Žična mreža je izjemno stabilna in fleksibilna, obenem pa jo je mogoče lepo zvijati in rezati.

Področja uporabe so zelo raznolika:

  • za vrata, ograje,
  • polnila za stopniščne in balkonske ograje,
  • kot armatura,
  • pri prezračevanju
  • ali pa kot zaščitne rešetke za stroje v medicini, za živali, v zračnem prometu in v kemiji.

Žične mreže proizvajajo s prepletanjem ali varjenjem žic. Več informacij o “valoviti mreži” in “varjeni mreži” sledi po naši galeriji referenc. Več informacij o “valoviti mreži” in “varjeni mreži” sledi po naši galeriji referenc.

VALOVITA MREŽA

V Avstriji znana tudi kot “prepletena” mreža. Valovita mreža se proizvaja s pletenjem že prepletenih (valovito zvitih) žic. Žice se na področju križanja ne varijo ali vozlajo.

Valovito zvite žice se križno prepletajo, s čimer dosežemo stabilnost mrežnega očesa in s tem tudi mreže. Mere mrežnega očesa in debelina žice določajo število valov znotraj ene mere mrežnega očesa.

V nekaterih primerih lahko proizvedemo mreže z enakimi merami mrežnega očesa in debelino žice, vendar različnim številom valov. ProMetallova valovita mreža se proizvaja v ploščah – manjša mrežna očesa do premera žice pribl. 2,5 mm se lahko proizvedejo tudi v valjih.

Mrežna očesa so večinoma kvadratne oblike, ponujamo pa tudi pravokotna. Posebno obliko predstavljajo diagonalno postavljena mrežna očesa, ki se večinoma uporabljajo za ograje. Na odprtih robovih so vidni presežki žice. Valovita mreža se tipično uporablja za ograje, vrata, stopnišča, polnila za balkonske in stopniščne ograje, kot strojno zaščitna mreža in še za veliko več.

ProMetallove valovite mreže se uporabljajo skoraj v vseh vejah industrije. Glede na različne zahteve proizvajamo mreže z različnimi kombinacijami mrežnih očes, iz različne debeline žic in surovin.

VARJENA MREŽA

Varjena mreža je v Avstriji znana tudi kot “stabilna mreža”. Pri proizvodnji varjene mreže se uporabljajo gladke, vlečene žice, ki se na mestu križanja med seboj pravokotno , natančno in nepremično točkovno zavarijo. Zaradi številnih trdnih spojev je mreža izjemno stabilna.

Zahvaljujoč visoki stabilnosti in fleksibilnosti mrežnih plošč pri varjenju in premazovanju ter možnosti zvijanja in rezanja, lahko ProMetall svojim strankam ponudi optimalne plošče za vse vrste uporabe. Varjene mreže se med drugim uporabljajo za ograje, vrata, polnila za stopniščne in balkonske ograje, zaščitne rešetke za stroje, kot armatura, pri prezračevanju in še marsikje drugje. ProMetallove varjene rešetke iz največjega avstrijskega skladišča so vam na voljo v naslednjih materialih: ČISTO, VROČE CINKANO in LEGIRANO JEKLO – na voljo v PLOŠČAH, ali VALJIH (mreže z manjšimi očesi in tanjšimi žicami). Valovite mreže (prepletene mreže) in varjene mreže (stabilne mreže) se uporabljajo v skoraj vseh vejah industrije. Glede na različne zahteve proizvajamo mreže z različnimi kombinacijami mrežnih očes, iz različne debeline žic in surovin.