Rešetke

ELEGANTNE REŠITVE ZA ARHITEKTURO PO MERI

Časi, ko so se rešetke zaradi protidrsne strukture uporabljale predvsem v industriji, na primer kot stopnice, delovni odri ali podesti, so minili. V sodobni arhitekturi so dolgotrajni material, ki je odporen na vremenske razmere, kaj kmalu prepoznali kot konstruktivni in vsestranski stilski element, ki lahko izpolni različne funkcije, kajti dandanes obstaja za vsak objekt in za vsak namen prava rešetka. Senčenje, zaščita pred neželenimi pogledi, stopnišča ali fasadna obloga lahko dandanes vizualno pritegne številne poglede in postane zaščitni znakstavbe.

Kot vodilni proizvajalci kakovostnih rešetk in perforirane pločevine si pri ProMetallu prizadevamo, da uporabljamo zgolj prvovrstni material, obenem pa našo vseskozi širimo našo produktno paleto. Poleg rešetk iz legiranega jekla, aluminija in umetnega materiala s steklenimi vlakni (GFK), ki se uporabljajo predvsem v jeklenih industrijskih konstrukcijah, npr. v elektrarnah in obratih kemične industrije, ponujamo tudi rešetke iz visokotrdnostnega tračnega jekla High-Solid oziroma tako imenovane prešane rešetke. ProMetallove kakovostne prešane rešetke iz visokotrdnostnega tračnega jekla High-Solid so v primerjavi z rešetkami iz toplo valjanega jekla St 37 do 50 % bolj obremenljive, bolj odporne na napetost in bolj elastično gibljive ter se ne deformirajo. Prav v primeru posebnih obremenitev in arhitekturnih konceptov, ki predstavljajo izziv, je lahko ta izbira proizvodov prava odločitev, s katero lahko praktično namensko zgradbo umetniško izpostavite.

Teoretično fantazija oblikovalcev in investitorjev nima meja, ne glede na genialnost arhitekturne zasnove, mora biti zmeraj zagotovljena kar največja mera varnosti na gradbišču. ProMetallove varnostne rešetke so idealna površina za gradbene odre in podeste v industrijskem sektorju. Zahvaljujoč enkratno strukturirani površini v obliki zamaknjenih, izrezanih in pretiskanih perforacij, so naše varnostne rešetkevsestransko uporabne in zagotavljajo nemoteno izvedbo nenavadnih konceptov. Za industrijske uporabnike so rešetke primerne predvsem zaradi varnosti, saj preprečujejo drsenje (R13) in s tem močno zmanjšajo možnost nesreč pri delu.

Tudi ProMetallove rešetke iz umetne maseGFK s trajno protidrsno površino imajo visok varnostni faktor in so certificirane po R13/V10 oz. R13/V4. Razvite pod strogimi kontrolami v skladu z normo DIN 25437-3, se proizvajajo s tehnologijo tlačnega litja v monolitnih panelih in so na voljo v različnih velikostih. Paneli omogočajo preprosto in hitro montažo ter predstavljajo rešitve za proizvodne in uporabno-tehnične težave, ki se lahko pojavijo pri različnih objektih. Rešetke iz umetne mase GFK se uporabljajo predvsem za odre, kotalne površine, prekrivanje žlebov in jaškov, za električne varnostne panele in stopnice. Za arhitekte in uporabnike predstavljajo varno podlago za uspešen korak. Spodrsljaji so torej nezaželeni.

Reference - galerija

Parkirna garaža BMW

Zunanja fasada parkirne garaže BMW je sestavljena iz rešetk, ki tematsko in vizualno odražajo to avtomobilsko znamko.

Parkirna hiša Saturn

Vzorčen primer uporabe dolgotrajnih in izredno robustnih rešetk kot fasadnih elementov pri stranki Saturn. Zaščita pred pogledi kot oblikovalski estetski element.