Ekspandirana pločevina

EDINSTVENO V AVSTRIJI

Ekspandirane kovine, glede na zorni kot gledanja, omogočajo vpoglede ali razglede. Zahvaljujoč svojim tridimenzionalnim lastnostim prepričajo z veliko trdnostjo in stabilnostjo površine. V primerjavi s perforirano pločevino pri njihovi proizvodnji ni odpadnega material, zaradi česar ekspandirana pločevina pogosto predstavlja cenovno ugodnejšo alternativo.

Pri ekspandirani pločevini na površini naredimo odprtine z zamikom reza, ki nastanejo z deformacijo ob raztezanju, ne da bi pri tem prišlo do izgube materiala. Ekspandirana pločevina je izdelanega iz plošč ali trakov, mrežna očesa pa niso niti pletena niti varjena.

Ekspandirana pločevina je praviloma iz kovine, lahko pa se proizvede tudi iz umetnega materiala. Pri standardni proizvodnji ima ekspandirana pločevina rebrasto, plastično strukturirano površino, medtem ko je pri perforirani pločevini rešetka ploščato razvaljana. Prosti prečni rezi ekspandirane pločevine lahko znašajo od 4 do 90 odstotkov. V primerjavi s perforirano pločevino, pri proizvodnji ekspandirane pločevine ni odpadnega materiala (rezanje namesto luknjanja). Rešetke iz ekspandirane kovine imajo izjemno trdnost in površinsko stabilnost, saj kovine pri raztezanju (hladno raztezanje) praviloma postanejo krhke, kar pomeni, da so bolj odporne na zvijanje. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

da je Pro-Metall strokovnjak in vodilni ponudnik

ekspandirane pločevine? VAŠ partner za dostavo in kompetentno svetovanje – za vso

ekspandirano pločevino! Idealna kombinacija za transparentnost in zaščito pred pogledi ter ima iz vsakega

zornega kota drugačen videz. Rešetke iz ekspandirane pločevine dosežejo

izjemno trdnost in površinsko stabilnost zaradi svojih tridimenzionalnih

lastnosti. V primerjavi s perforirano pločevino pri proizvodnji ekspandirane pločevine

ni odpadnega materiala, zato je ekspandirana kovina pogosto cenovno ugodnejša alternativa.

PRENOSI

Rg20-48_5
Q40
Lv5x20
Split

V našem oddelku za prenose lahko najdete vse različice proizvodov s PDF listi v A4 formatu za predstavitve in projektno dokumentacijo.

Fasada iz ekspandirane pločevine ne služi zgolj kot zaščita pred soncem, temveč se prepleta z novimi cvetličnimi lonci, katerih dizajn sledi obliki starega dela zgradbe in jo na ta način poveže s prizidkom. Fasada zagotavlja enoten videz celotnega objekta, saj združuje staro konstrukcijo z novim delom.