3-S Pardatsch gratbahn, Ischgl

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz aluminija debeline 3 mm, vrste “SALZBURG”

Uporaba

Fasada

Lokacija

3-S Pardatschgratbahn, 6561 Ischgl

Leto

2014

Arhitekt

Jäger Architektur ZT GmbH – Innsbruck

Izvedba

Bitschnau, Nenzing

Posebnosti

Gorska postaja kabinske žičnice je bila zgrajena vzhodno od obstoječe postaje kabinske žičnice in harmonično zaokroža celotno podobo objekta.
Na zelo izpostavljenem območju je nastala zgradba s statično zelo zahtevno prezračevano fasado.

SVETOVNI REKORDER Z ARHITEKTURNIM PRIDIHOM

V Ischglu imajo od leta 2014 novo žičnico, ki neposredno, brez vmesne postaje, povezuje središče mesta s smučiščem. Višinska razlika spodnje in zgornje postaje znaša 1251 višinskih metrov, kar je največji višinski razpon za krožno kabinsko žičnico, ki obratuje na treh jeklenicah, na svetu.

Zgornjo postajo tega spektakularnega projekta so zasnovali v arhitekturnem biroju Jäger Architektur ZT GmbH iz Innsbrucka in jo v skrajnih podnebnih pogojih uresničili v sodelovanju z regionalnimi strokovnjaki in prvovrstnimi dobavitelji. ProMetall je dobavil 3 mm debelo ekspandirano pločevino vrste “Salzburg” za statično zelo zahtevno prezračevano fasadno konstrukcijo. Načrt je temeljil na dveh ključnih premislekih: na možnosti, da se da s smučišča prismučati v postajo, in na vključenosti zgradbe v okolje. Zaradi stranskega previsa objekta je ob podnožju stavbe nastal nadstrešek. Zaradi tega in oblikovalskega izkoristka svetlobe ima to mesto posebno vlogo in posebno vzdušje. Gorska postaja kabinske žičnice je bila zgrajena vzhodno od obstoječe postaje kabinske žičnice in harmonično zaokroža celotno podobo objekta.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.