Apartmajski hotel Harry's home & Wohnhaus, Telfs

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina tipa “Ybbs”, aluminij 2 mm

Uporaba

Plošče balkonskih ograj za stanovanjski objekt HOTEL plus

Lokacija

Harry’s Home Hotel
Weissenbachgasse 21
6410 Telfs

Leto

2022

Arhitekt

scharner – wurnig – architekten ZT GmbH, 6020 Innsbruck

Izvedba

Leonhard Scharmer Metallbau,
6410 Telfs

Posebnosti

Majhen tip pločevin “Ybbs” smo v tem primeru izbrali, ker ni preveč masiven, ne obstaja nevarnost, da bi nanj plezali otroci in ima ob vodoravnem pogledu nanjo, srednjo, 30% prosojnost, kar pa uporabniku balkona omogoča skoraj neoviran pogled diagonalno navzdol. Elemente je podjetje zgoraj in spodaj upognilo in jih z neprekinjenim mrežastim vzorcem montiralo natančno enega poleg drugega – zakovičeno na podkonstrukcijo. Izbrana je bila bronasta do zlata barva po RAL barvni lestvici, katero njen ekskluziven značaj privzdigne od belega zidu.

TO NISO PRENOČITVENI BOKSI, TEMVEČ BIVALNI PROSTORI

Skupina Scharner Wurnig Architekten iz Innsbrucka opisuje svoje delo kot pametno načrtovanje, saj želi ustvariti okolju prijazne, energetsko ozaveščene in stroškovno učinkovite koncepte, ki bodo vzdržali kritično presojo prihodnjih generacij.

Eden od teh projektov je harry‘s home v Telfsu, kjer je nastal trendovski hotelsko-apartmajski kompleks s kletno garažo in različnimi vsebinami za zahtevno ciljno skupino.

Balkoni objekta so bili obloženi z ekspandiranimi pločevinastimi ploščami ProMetall tipa “Ybbs”, saj je ta model najbolj ustrezal konceptu in zahtevam arhitektov. Njegov nežen in eleganten dizajn je 30 % prosojen in gostu omogoča skoraj neoviran pogled diagonalno navzdol in s tem na njegovo naravno okolje. Zaradi tesne mreže otroci ali drugi pustolovci ne morejo preplezati ograje. Poleg tega je podjetje upognilo elemente na zgornji in spodnji strani ter jih z neprekinjenim mrežastim vzorcem sestavil natančno enega poleg drugega. Barva RAL, ki so jo izbrali arhitekti, se giblje med bronasto in zlato, zato balkonske ograje na beli fasadi zelo lepo izstopajo.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.