ASFINAG, Graz-Raaba

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz aluminija debeline 1,5 mm, tip Amstetten, eloksirana
& perforacije iz aluminija AlMg3hh, debeline 2 mm s posebno perforacijo Lg 10×40/20×50

Uporaba

Fasada

Lokacija

ASFINAG Graz-Raaba, Fuchsenfeldweg 71, 8074 Graz

Leto

2009

Arhitekt

Architekturbüro W+G Wratschko, Graz

Izvedba

STRECKMETALL: LOKO Logistikkomponenten, Tieschen
LOCHBLECHE: Metall und Technik Völkl, Leoben

Posebnosti

Upravitelj avstrijskih avtocest ASFINAG že vrsto let stavi na ProMetallov dizajn – tokrat na kombinacijo: zaščite pred soncem iz ekspandirane pločevine in transparentnost perforirane pločevine.

GRAFIČNA PODOBA PODJETJA KOT PAŠA ZA OČI

Upravitelj avstrijskih avtocest ASFINAG že vrsto let uspešno stavi na ProMetallov dizajn in izvedbo.

Pri prenovi in širitvi poslovnih prostorov na lokaciji Gradec-Raaba leta 2009 so v arhitekturnem biroju W+G Wratschko pri zasnovi fasade za zaščito pred soncem izbrali eloksirano ekspandirano pločevino (vrste “Amstetten”), za potrebno transparentnost pa so poskrbele 2 mm debele perforacije v prefinjeni sivi, ki se ujemajo z grafično podobo podjetja. Kombinacija ekspandirane in perforirane pločevina fasadi omogoča zanimivo dinamiko in kakovosten videz. Mikavni pogledi skozi perforacije dajo slutiti, kaj se dogaja v zgradbi in okoli nje.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.