Asfinag Unzmarkt

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina tipa “Feldkirchen”
Kakovosten eloksiran aluminij 2 mm

Uporaba

Fasada

Lokacija

Unterflurtrasse Unzmarkt
S36 Baulos 05
Hitra cesta Murtal

Leto

2020

Arhitekt

Investitor ASFINAG

Izvedba

Reinhard Eder BlechbaugesmbH, 9100 Völkermarkt

Posebnosti

Še en lep primer, kako je mogoče iz ekspandirane pločevine ProMetall z nadaljnjo obdelavo fasaderja ustvariti sodoben kasetni videz preproste industrijske zgradbe (ekspandirane pločevinaste plošče so bile zložene v kasete in zaključno “naravno eloksirane”)

TUDI POSLOVNE STAVBE ŽELIJO BLESTETI

Leta 2013 je podjetje ASFINAG začelo novo načrtovanje približno dvanajst kilometrov dolgega odseka od Judenburga do St. Georgena ob Judenburgu in leta 2020 prevzelo podružnico podjetja v Unzmarktu.

To je lep primer, kako lahko pozornost do detajlov in visokokakovostno delo spremenita preprosto industrijsko zgradbo v arhitekturno privlačen objekt. Dva milimetra debele ekspandirane pločevinaste plošče ProMetall, tipa “Feldkirchen” je fasader zložil v kasete, nato pa jih naravno eloksiral in s tem ustvaril zanimiv mrežast videz. Dodatni sloj ne zagotavlja zgolj zaščite pred oksidacijo, temveč tudi ohranja naravno barvo. To pomeni, da je fasada odporna tako na vremenske vplive kot tudi barvno nespremenjena – takšna kot je bila v zasnovi konceptualno opredeljena.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.