Bolnica LKH Leoben

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina iz aluminija, debeline 3 mm s perforacijami Rv 3-5, premazana s prahom

Uporaba

Zaščita pred soncem z zložljivimi drsnimi naoknicami

Lokacija

LKH Leoben, Vordernberger Str. 42, 8700 Leoben

Leto

2015

Arhitekt

Ernst Giselbrecht + Partner, Graz

Izvedba

SFL, Stallhofen

Posebnosti

Naj bo vertikalna ali horizontalna – ProMetallova zaščita pred soncem zmeraj deluje!
Raznolikost, kreativnost in fleksibilnost so le nekatere od naših prednosti.

KAKOVOSTNA ARHITEKTURA ZA VSE NAS

Arhitekt Ernst Giselbrecht se je s svojo ekipo leta 2015 lotil funkcionalne in arhitekturne posodobitve 50 let stare bolnišnice.

V objekt naj bi integrirali tudi novi trakt z operacijskimi dvoranami in ambulanto. Poleg vseh funkcionalnih zahtev pa naj bi tudi sodobna arhitektura opominjala na kompetence in kakovost medicinske oskrbe v LKH Leoben. Tematika starega in novega je bila izjemno arhitekturno formulirana. S prenovo obstoječih fasad je bila bolnica LKH združena v arhitekturno celoto, ki poleg funkcionalnih zahtev upošteva tudi zahteve gradbene kulture. Zaščito proti soncu nudijo zložljive drsne naoknice. Zanje je ProMetall dobavil 3 mm debelo in s prahom premazano perforirano pločevino (perforacije RV 3-5), kar znova dokazuje našo kreativnost in fleksibilnost. Kakovostna in lepa arhitektura, ki izpostavlja vrednost zdravja.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.