DC Residential in Wien

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina tipa »Eisenstadt«, aluminij 1,5 mm

Uporaba

Zložljive žaluzije v pritličju in spodnji strani balkona

Lokacija

DC Residential na Dunaju
Donaucitystraße 10A, 1220 Dunaj

Leto

2022

Arhitekt

Dietrich | Untertrifaller Architekten ZT GmbH, 1150 Dunaj

Izvedba

Metallbauwerkstätte Fischer, 2111 Tresdorf

Posebnosti

zelo lep primer uporabe naših ekspandiranih pločevin za zaščito pred soncem, hkrati pa tudi za zaščito pred vlomom; sodoben videz iz subtilnih, šestkotnih letvic iz prašno barvanega aluminija, ki nadomeščajo standardne plastične letvice…

Življenje ob vodi osrečuje

Stanovanjski kompleks DC Residential v Donau Cityu na Dunaju združuje idilično mestno življenje ob vodi s popolno infrastrukturo in optimalnimi prometnimi povezavami.

Štirinadstropna stavba s 63 stanovanjskimi enotami, z ozko stranjo obrnjeno proti vodi, ki jo je načrtoval arhitekturni biro Untertrifaller Architects, je bila zgrajena neposredno ob Novi Donavi (die Neue Donau). Podolgovata stavba stoji na ravnem podzidku, z oblogo iz intenzivno črnega aluminija in ponuja stanovanja z vrtom. Nad njimi se dvigajo tri nadstropja s stanovanji, z razgibano dizajniranimi izbočenimi deli in balkoni, ki vsa stanovanja bogatijo z vrhunskim pogledom na Donavo. Fasado elegantne stavbe zaznamujejo valoviti parapetni trakovi, ki so vizualni kontrast temnim okenskim trakovom. Podjetje ProMetall je prejelo naročilo za vgradnjo »zložljivih žaluzij« v obliki sodobnih plošč iz ekspandirane pločevine, ki v pritličju zagotavljajo zaščito pred nezaželenimi pogledi in zaščito pred soncem, hkrati pa tudi ščitijo pred vlomom. Stavbi vdahnejo zračen pridih poletja, ki se poda lokaciji ob vodi. Subtilne, šestkotne letvice iz prašno barvanega aluminija tipa »Eisenstadt« so sveža popestritev sicer običajno uporabljenih, plastičnih letvic in stanovanjskemu kompleksu vizualno kot tudi kakovostno zvišujejo vrednost. Neoviran pogled na sprehajališče Marcel-Prawy Promenade je sinonim za visoko kakovost bivanja v enem za življenje najbolj prijaznih mest sveta. Bolje ne gre! Kje lahko podpišem najemno pogodbo?

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.