Donauzentrum, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina tipa „Samobor“, aluminij 2 mm, vklj. s kotnim okvirjem in premazom RAL

Uporaba

Fasada

BT6 Nova oblika vhoda

Lokacija

Donauplex/Donauzentrum, Wagramer Str. 79, 1220 Dunaj

Leto

2019

Arhitekt

Izvedba

Heidenbauer Aluminium, Bruck/Mur

Posebnosti

„Najvišja raven na lestvici storitev podjetja ProMetall“ = celotna proizvodnja panelov iz ekspandirane pločevine posebnih velikosti vklj. z nadaljnjo predelavo/varjenje v kotne okvirje iz aluminija, pritrdilne izvrtine in prašna prevleka RAL s posebno barvo NCS7005-y50r – odtenek rjave = za montažo pripravljena dobava, pravočasno in na gradbišče!

Donauzentrum zasije zaradi panelov iz ekspandirane pločevine posebnih velikosti

Leta 2019 je bil del centra Donauzentrum, ki je bil poznan pod imenom »Donauplex« v celoti moderniziran in opremljen z novimi, trendovskimi restavracijami.

Območje z gastronomijo, imenovano „The Kitchen“ v prvem nadstropju, ne navduši samo s svojo obsežno kulinarično ponudbo, ampak tudi s svojim novim dizajnom v industrijskem slogu z „vrtovi“ na območju pred lokali in trendovskim konceptom osvetlitve.
Modernizirana in optično posodobljena je bila tudi zunanja podoba. Poglede bo lovila na novo dizajnirana in izredno moderna fasada, ki je zdaj opremljena z nameščenimi LED-diodami, katerih svetlobni sij vas bo zagotovo prevzel. Tukaj uporabljeno ekspandirano pločevino tipa „Samobor“ v aluminijasti izvedbi 2 mm je moralo podjetje ProMetall izdelati v posebni velikosti. Nadaljnja obdelava, torej varjenje v kotne okvirje iz aluminija, pritrdilne izvrtine in prašna prevleka RAL s posebno barvo NCS7005-y50r je zaradi tesnega časovnega okvira predstavljala še dodaten izziv. Kljub vsemu je podjetje ProMetall naročeno dostavilo v dogovorjenem časovnem okviru in v natančni izvedbi, tako da je bila montaža opravljena brez zapletov in zamud. Odprtju centra v novi preobleki oz. luči ni stalo nič na poti in veselimo se novih, zadovoljnih kupcev.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.