Ekonomska univerza na Dunaju W1D, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina iz aluminija, debeline 2mm s perforacijami Rv 3-5 in Rv 12-15, zavrtene in eloksirane

Uporaba

Fasada, lamele za zaščito pred soncem

Lokacija

WU Wien W1D, 1020 Wien

Leto

2012

Arhitekt

Maurer & Partner, Hollabrunn

Izvedba

GIG Fassaden, Attnang-Puchheim

Posebnosti

Zaščita pred soncem v obliki premičnih perforiranih lamel za bodoče gospodarstvenike

PAMETNA ARHITEKTURA ZA BODOČE VODILNE GOSPODARSTVENIKE

Leta 2013 so s kampusom Ekonomske univerze na Dunaju postavili enkratno univerzitetno novogradnjo s 100.000m2 uporabne površine, kjer pod idealnimi pogoji študira 25.000 študentov in, kjer dela, raziskuje in poučuje 1500 zaposlenih.

Celotni kampus so zasnovali različni mednarodni zvezdniki arhitekture, uresničili pa so ga številni gradbeni strokovnjaki s ciljem postavitve “zelene zgradbe”. Objekt W1D je del izredno sodobnega in obsežnega področja kampusa in ga je, kar zadeva fasado, ProMetall opremil s približno 2000 različnimi štancanimi deli, vključno z visoko tehnološkim robljenjem. Strokovnjaki za fasade so se lotili strojne in ročne končne obdelave in so inovativno zgradbo za bodoče gospodarstvenike opremili s premičnimi perforiranimi lamelami, ki omogočajo produktivno delo tudi v najbolj sončnih dneh.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.