Eurospar, Zeltweg

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina iz aluminija, debeline 2mm z vrsto perforacij “Bubbles B”, premazana s prahom v videzu antracita Fasada

Uporaba

Fasada

Lokacija

Eurospar, Hauptstraße 70, 8740 Zeltweg

Leto

2017

Arhitekt

Izvedba

Gänsweider Metalltechnik, Söding

Posebnosti

Odlična referenca za ProMetallovo novo linijo perforirane pločevine imenovane “Bubbles”; milni mehurčki malo drugače

MILNI MEHURČKI MALO DRUGAČE

Koncern SPAR je že skoraj 20 let eden od najbolj odprtih avstrijskih investitorjev za inovativno in na videz atraktivno arhitekturo.

Največji avstrijski koncern, ki se ukvarja s trgovino na drobno, na področju zunanjega videza stavi na najsodobnejše kovinske fasade iz ekspandirane pločevine ali na individualizirano perforirano pločevino iz ProMetalla, s čimer jo je vizualno uspešno povzdignil na prvo mesto med konkurenco. Leta 2017 je ProMetall v sodelovanju z avstrijskimi arhitekti in kovinarji pomagal postaviti poslovalnico Eurospara v Zeltwegu. Pri tej poslovalnici v ospredju ni le primeren videz, temveč tudi inovativna in okolju prijazna tehnologija. S prahom premazana 2mm debela perforirana pločevina iz serije “Bubbles” impozantnemu objektu doda lahkotnost in igrivo eleganco, ki deluje zelo vabljivo. Stranka že pred trgovino občuti željo po nakupovanju, kar nedvomno uresničuje cilj, ki so si ga ob oblikovanju zadali arhitekti.

PERFORIRANA PLOČEVINA - KLASIKA V NOVI PREOBLEKI

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.