Garažna hiša See-Hub, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Rijeka”, aluminij 2mm

Uporaba

Fasada, parkirna hiša

Lokacija

Garažna hiša SEE-HUB
1220 Dunaj,
Seestadt Aspern, Parkhaus Baufeld J14C

Leto

2019

Arhitekt

AW Architekten ZT GmbH, 1200 Dunaj

Izvedba

Glas+Metall Weissofner, 5620 Schwarzach

Posebnosti

ProMetallova ekspandirana pločevina je zaradi svojega raznolikega videza popolna izbira za garažne hiše! V tem primeru je bila posebna pozornost namenjena zaščiti pred pogledi, da bi polnila ograj in elementi, ki ščitijo pred padcem, preprečili občutek strahu pri uporabnikih. Kljub temu, da elementi prepuščajo samo 10 odstotkov pogledov, je notranjost kljub temu dobro osvetljena, kdor želi, pa lahko še vedno pod pravim kotom pogleda navzdol skozi elemente iz ekspandirane pločevine.

Ko se umetnost in zaščita pred pogledi združita v sliko

V garažni hiši SEEHUB v jezerskem mestu Aspern gre za objekt skupine List Group, ki je znana po revitalizaciji ob uporabi zgodovinskih povezav, kot tudi po sodobni arhitekturi in uporabi materialov prihodnosti.

Tudi pri projektu SEEHUB so s pomočjo večfunkcionalnega pristopa perfektno udejanjili željo po viziji in inovativnosti. Pri tem ni edinstven zgolj pristop k izkoriščanju nepremičnin, temveč tudi kakovostna obdelava in uporaba umetnosti pri gradnji.
Zaradi raznolikih vizualnih možnosti, ki jih naši izdelki omogočajo, je ProMetall pomemben partner v tem projektu. Poudarek je bil namenjen optimalni zaščiti pred pogledi v obliki polnil ograj in varnostnih elementov, ki varujejo pred padcem. Odločili so se za ekspandirano pločevino vrste Rijeka iz dvomilimeterskega aluminija, ki se ponaša s samo 10-odstotno prepustnostjo pogledov, kar nudi občutek varnosti, pod pravim kotom pa še zmerom omogoča poglede navzven. Material v notranjost prepušča dovolj svetlobe, da ne deluje zastrašujoče in nevarno.
Kombinacija premišljene funkcije, sodobne interpretacije motiva Svetega Krištofa, zavetnika popotnikov, objektu daje dodatno arhitekturno in umetniško vrednost.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.