Generali Arena Austria, Wien

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Celje”, aluminij 3mm, eloksiran

Uporaba

Fasada (3 sklopi kotne tribune SEVEROZAHOD + SEVEROVZHOD + JUGOVZHOD)

Lokacija

Generali Arena Austria Wien; Horrplatz 1, 1100 Wien

Leto

2018

Arhitekt

Atelier Mauch & Vasko+Partner, Dunaj

Izvedba

ASCO, 9433 St. Andrä

Posebnosti

ProMetallovo projektno svetovanje Podpora načrtovanja od začetka leta 2014 do realizacije in končanja celotne gradnje poleti 2018

NOGOMET IN TRAJNOST

Domači stadion nogometnega kluba Austria Wien je bil leta 2018 deležen obsežne prenove in širitve. Načrtovanje in zasnovo sta prevzel arhitekt Reinhardt Gallister in Atelier Mauch, glavni konzultanti pa so bili pri podjetju Vasko+Partner.

Med štiriletno gradbeno fazo je bilo podjetje ProMetall dejavno kot svetovalec za izvedbo nove, dih jemajoče fasade. Zanjo so uporabili aluminijasto ekspandirano pločevino vrste “Celje” v debelini 3 mm in eloksirani izvedbi. Impozantni objekt v barvi antracita zaznamuje areno UEFA s štirimi zvezdicami, ki sprejme 17.500 gledalcev, in objektu zagotavlja estetski videz in visoko stopnjo prepoznavnosti. Cilj revitalizacije obstoječega športnega objekta ter njegove širitve, pri čemer je celoten objekt dobil novo enotno zunanjo podobo, je bil uresničen zahvaljujoč uspešnemu sodelovanju ekipe strokovnjakov.
Športna dvorana Generali Arena je prvi trajnostni nogometni stadion v Avstriji, ki se osredotoča na transparentnost, odpravo ovir in na energetsko učinkovitost. V skladu z mednarodnim sistemom trajnostne gradnje (DGNB) in avstrijsko družbo za trajnostne nepremičnine (ÖGNI) je bilo mogoče fazo načrtovanja in gradnjo nove nogometne arene optimizirati v ekološkem, ekonomskem in družbeno-kulturnem pogledu, zaradi česar danes velja za vzorčen primer za vso Evropo. Pri ProMetallu smo ponosni, da smo lahko bili del tega.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.