Genochplatz

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Ljubljana”, aluminij 1,5mm, premazano s prahom

Uporaba

Polnila za balkonske ograje

Lokacija

BV Genochplatz
Genochplatz 1
1220 Wien

Leto

2022

Arhitekt

Hawlik Gerginski Architekten ZT GmbH, 1010 Wien

Izvedba

RBR Plaschitz GmbH, 2111 Rückersdorf

Posebnosti

Posebnosti: Montaža panelov ekspandirane pločevine, obrnjenih za 180 stopinj = Svetloba od zgoraj, zaščita pred pogledi od spodaj

DVIG VREDNOSTI ZA DUNAJSKEGA PASTORKA

Vse, kar v 22 dunajskem okrožju še spominja na nekdanjo tržnico, je ime.

Genochmarkt, v začetku 20. stoletja priljubljena dunajska tržnica svežih izdelkov, že dolgo ni več to, kar je nekoč bil. Tržnica ne poslovala več in okoliški stanovalci so se izogibali propadlim stojnicam in žalostnim zgradbam, ki so jih krasili grafiti. Mesto se je nato odločilo, da bo Genochmarkt prodalo graškemu podjetju z nepremičninami, ki je na zemljišču postavilo stanovanjski objekt z enajstimi nadstropji in podzemno garažo. Pri izvedbi novogradnje s kakovostnimi stanovanjskimi enotami, so stavili na sodobno podobo in kakovostno opremo.

K ulici Erzherzog-Karl-Straße stavbo obdajata dve lupini, k jugu pa se stanovanja odpirajo z obsežno zasteklitvijo in balkoni. Perforacije ProMetallovege ekspandirane pločevine vrste »Ljubljana« iz 1,5 mm debelega aluminija so premazane z RAL peščenim premazom. Paneli ekspandirane pločevine so bili montirani s 180 stopinjskim zasukom, da omogočajo prehajanje svetlobe od zgoraj, od spodaj navzgor pa luksuznim stanovanjem zagotavljajo zaščito pred pogledi in zasebnost.

35-metrska zgradba z nasproti ležečim objektom Areal STAR22 predstavlja privlačna vrata v mesto in trajno dodano vrednost za mesto ob Donavi.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.