Hotel ibis Styles/Celovec

HARD FACTS

Material

Ekspandirana pločevina, tip „Zadar“, aluminij 2 mm, RAL-praškast premaz

Uporaba

Fasada

Lokacija

Hotel ibis Styles / Projekt „Brain@Work“ Viktringer Ring 28, 9020 Klagenfurt am Wortersee

Leto

2019 / Odprtje hotela 04-2020

Arhitektura

WGA ZT GmbH, 1190 Dunaj

Kovinarstvo

Reinhard Eder BlechbaugesmbH, 9100 Völkermarkt

Posebnosti

To je „klasična“, lepa zgodba: Konec leta 2017 opravljeno arhitekturno svetovanje podjetja ProMetall, sledi vzorčenje, posvet, odločitev, dobava v letu 2019 in zaključek del leta 2020. Tehnično perfekcionirani, optično centrirani elementi iz ekspandirane pločevine, raznolikih posebnih velikosti, kot zaščita pred sončnimi žarki oz. elementi obloge fasade.

Podjetje Brain@Work Projekt se nahaja na naslovu Viktringer Ring 28 v Celovcu pri Vrbskem jezeru in združuje hotel, poslovne površine in univerzitetno ustanovo – vse pod eno streho. Z namerno izbiro E-oblikovane in navzgor stopničaste kocke, se lahko optimalno pripravi želena mešanica funkcionalnosti.

Veliko pametnih glav pod eno streho

Projekt Brain@Work, katerega gradnja je trajala od 2019-2020 je v Celovcu pri Vrbskem jezeru.

Tukaj se nahaja hotel, poslovne površine in univerzitetna ustanova. Z namerno izbiro E-oblikovane in navzgor stopničaste oblikovanega volumna, so lahko optimalno združili želeno mešanico funkcionalnosti.

S strani ceste je elegantna zasnova stavbe poudarjena z visokokakovostno fasado iz plošč in velikimi steklenimi površinami. Zaradi svoje preproste oblike z ravnimi linijami in elegantne izbire barve ter materialov je stavba odlično integrirana v obstoječe okolje. Dizajnersko okno razbije pravokotno obliko na jugovzhodnem delu stavbe in stavbo poudari na obeh reprezentativnih straneh ulice.

Glavni vhod poudarja osrednji rizalit. Konec leta 2017 so potekala v okviru faze dizajniranja prva srečanja na temo izbire materiala. Podjetje ProMetall je načrtovalcem svetovalo, kako oblikovati fasado in opravilo obsežna vzorčenja. Postopek je trajal več mesecev, leta 2019 pa je bil želeni material končno dobavljen: Tehnično perfekcionirani, optično centrirani elementi iz ekspandirane pločevine, tipa „Zadar“, aluminij 2 mm, RAL-praškast premaz, raznolikih posebnih velikosti, kot zaščita pred sončnimi žarki oz. elementi obloge fasade. Projekt je bil zaključen leta 2020. Zunanji videz zgradbe kot tudi notranja arhitektura sodita med uspešnejše projekte v mestnem središču Celovca.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke.
Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.