Hotel Mercure, Gradec

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Schwechat”, aluminij 1,5m

Uporaba

Fasada, zaprtje prezračevalnega sistema na strehi

Lokacija

Hotel Mercure, Lendplatz 36-37, 8020 Graz

Leto

2017 – 2018

Arhitekt

Izvedba

HSH Hallenvertrieb GmbH, 8073 Feldkirchen

Posebnosti

1100m² ProMetallove arhitekturne ekspandirane pločevine zakriva veliko prezračevalno napravo na strehi graškega hotela Mercure Hotel. Tehnična posebnost: kljub lični preobleki naši proizvodi zagotavljajo prepustnost zraka, ki je predstavljala tehnični pogoj.

HOTEL Z LIČNO ČEPICO

Obnovljeni Hotel Mercure Graz City na graškem trgu Lendplatz ponuja svojim gostom 28 modernih sod v središču Gradca, v bližini graškega starega mestnega jedra, tržnice in hriba Schlossberg. Med prenovo je morala ogromna prezračevalna naprava na strehi hotel na videz izginiti, pri čemer je bilo treba doseči enotni moderni in privlačni videz.

Uporabljenih je bilo 1100m2 ProMetallove arhitekturne ekspandirane pločevine, ki je poskrbela za to, da se streha hotela odlično in estetsko zlije z arhitekturo okoliških stavb. Lupina iz ekspandirane pločevine dodatno zagotavlja tehnično zahtevano prepuščanje zraka, kar predstavlja zmago na vseh področjih. Rezultat dokazuje, da lahko celo obsežne in nujne tehnične instalacije naknadno integriramo v podobo zgradbe in tako povečamo vrednost celotnega objekta in posledično tudi okolice. Moderna četrt na levem bregu reke Mure je tako znova pridobila.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.