Kulturni in kongresni center, Železno

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz aluminija debeline 2mm, vrste “GRAZ”, eloksirana površina

Uporaba

Fasada

Lokacija

Kultur- und Kongresszentrum, Franz Schubert Platz 6, 7000 Eisenstadt

Leto

2012

Arhitekt

Pichler & Traupmann, Dunaj

Izvedba

MA-Tec, Neutal

Posebnosti

S približno 4000 m² fasade iz ekspandirane pločevine je to eden največjih in najbolj impozantnih projektov med številnimi našimi referencami.

KO LUPINA NE ZASTIRA, TEMVEČ POVEZUJE

Novi kulturni in kongresni center Železno izpolnjuje vse zahteve sodobne arhitekture in predstavlja zanimiv kontrast k baročnemu mestnemu jedru te deželne prestolnice.

Ekipa arhitektov iz biroja Pichler & Traupmann Architekten se je lotila generalne prenove centra in rezultat je zagotovo prava paša za oči. Stavba, ki zbuja pozornost, ni zgolj dodala vrednosti mestnemu središču Železnega, temveč omogoča novo uporabo tradicionalnega dela mesta. Ekspandirana pločevina, ki obdaja celotni objekt, tvori celoto, ne da bi posegala v obstoječo strukturo. Svetleča površina, ki se glede na del dneva odseva v različnih barvah, poskrbi za vizualno zanimive učinke. Aluminij se lahko uporabi na zelo raznolike načine in prikazuje raznovrstne možnosti uporabe tega materiala. Delo arhitekturnega biroja Pichler & Traupmann Architekten je bilo leta 2014 nagrajeno z nagrado za uporabo aluminija v arhitekturi, ki jo podeljuje Inštitut za aluminij in okna (AFI) v sodelovanju z Arhitekturno fundacijo Avstrije in interesno skupino IG Architektur. Nastala stavba je kulturna znamenitost, ki ima osrednjo vlogo v kulturnem dogajanju na Gradiščanskem. Pri ProMetallu smo ponosni, da smo lahko bili del tega projekta.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.