Nakupovalno središče Fischapark, Wiener Neustadt

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz aluminija debeline 2mm, vrste “Salzburg”

Uporaba

Fasada

Lokacija

EKZ Fischapark, Zehnergürtel 12-24, 2700 Wiener Neustadt

Leto

2015

Arhitekt

Architektur Consult, Wien

Izvedba

SFL, Stallhofen

Posebnosti

Največja fasada iz ekspandirane pločevine v Avstriji, ki so jo za investitorja SPAR AVSTRIJA, v sodelovanju izvedli avstrijski ProMetall, avstrijski arhitekturni biro Architektur-Consult in avstrijski fasader SFL.

TUKAJ BI NAKUPOVAL CELO JAMES BOND

Investitor SPAR Avstrija je imel zelo visoka pričakovanja glede fasade nakupovalnega središča Fischapark in rezultat je lahko viden.

Zahvaljujoč perfektnemu sodelovanju ProMetall, avstrijskega arhitekturnega biroja Architektur-Consult in avstrijskega strokovnjaka za fasade SFL je bila končana največja fasada iz ekspandirane pločevine v Avstriji, ki odlično zaokroži doživetje nakupovanja na več kot 40.000 m2 nakupovalnih površinah. Nenavadna fasada poskrbi za nenavadno estetski videz in objektu doda visoko stopnjo prepoznavnosti. Stenske površine in okenske odprtine so z zunanje strani prepoznavne le v obrisih in se zlijejo z zgradbo. Tako nastane homogena podoba, ki jo poudarjajo svetlo zlati/rumeni odtenki zadnje stene in pred njo nameščeni elementi iz ekspandirane pločevine v beli barvi. Masivna zgradba tako deluje sodobno, vabljivo in takoj pade v oko.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.