Nakupovalno središče Oberwart

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste »Pag« in »Celovec«, aluminij 2mm Vključno s premazom RAL v barvi 9002.

Uporaba

Fasada

Lokacija

EO-Park Oberwart (Fachmarktzentrum)
Europastraße 2
7400 Oberwart

Leto

2022

Arhitekt

Delugan Meissl Associated Architects in Kooperation mit Studio Singer

Izvedba

Egger Engineering, 9560 Feldkirchen in Kärnten

Posebnosti

ProMetallova storitev ALL INCLUSIVE: od svetovanja arhitektov prek optimizacije razdelitve elementov in načrtovanja montaže do »just in time« dobave panelov ekspandirane pločevine z barvnim premazom na gradbišče.
Vizualna posebnost: vrsti ekspandirane pločevine sta bili montirani v različni postavitvi: Pri vrti »PAG« svetloba pada od zgoraj, pri vrsti »Klagenfurt« pa od spodaj.

NAKUPOVANJE IN PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA NA ENEM MESTU

Maja 2022 je priljubljeno nakupovalno središče na Gradiščanskem dobilo privlačnega partnerja po imenu eo Park.

Združena omogočata izkušnjo nakupovanja in prostočasnih aktivnosti z več kot 70 priznanimi ponudniki trgovinske in kakovostne gastronomske ponudbe, ter atraktivnih storitev, ki jih letno obišče 2,6 milijona obiskovalcev.
Stavbo so zasnovali znani dunajski arhitekti pri Delugan Meissl Associated Architects v sodelovanju s Studiem Singer. Investitor Rutter Imobilien Gruppe že leta stavi na trajnostno arhitekturo, kaj dokazuje tudi novi projekt. V Oberwartu so investirali v klimatsko aktivni material in koncept zasaditve, na živali osredotočen koncept ozelenitve in ureditve okolice ter trajnostni menedžment gradbišča. ProMetall pri projektu ni sodeloval le kot dobavitelj materiala, temveč je nudil tudi all-inclusive storitev, ki si jo lahko vsak investitor zgolj želi: od arhitekturnega svetovanja, prek optimizacije razdelitve elementov in načrtovanja montaže do pravočasne dobave panelov ekspandirane pločevine z barvnim premazom na gradbišče.

Dandanes mora nakupovalno središče predstavljati veliko več kot le funkcionalno zgradbo. Vse se vrti okoli videza fasade in pozornosti, ki jo lahko s tem pritegnete. Izbira je padla na elegantno, sivo belo (RAL 9002) ekspandirano pločevino vrste »Pag« in »Klagenfurt«, pri čemer je bila pločevina Pag montirana tako, da svetloba pada od zgoraj, pri pločevini Klagenfurt pa od spodaj. Največja možna zaščita pred soncem, ne da bi se morali odpovedati svetlobi, kajti čas temnih nakupovalnih bunkerjev je že zdavnaj minil.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.