NATURA 2000 Center za obiskovalce

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirani lim Rv 10-20, Material: aluminij 2 mm + RAL 9010 PLUS: Ekspandirana pločevina ProMetall tip »Gumpoldskirchen« Material: Debelina aluminija: 2 mm + RAL 7016 antracit siva

Uporaba

Fasada

Lokacija

Kolodvorska ul. 2,
43280 Garešnica,
Hrvaška

Leto

2021

Arhitekt

Izvedba

SLU-KOM d.o.o., 44320 Kutina

Posebnosti

Prostornina: 1250m²/skupaj 575 kosov plošč iz PERFORIRANE PLOČEVINE s posebnimi, individualnimi, neperforiranimi robovi in 130 kosov EKSPANDIRANE pločevine posebnih formatov, pripravljenih za vgradnjo

Zavita v belo kovinsko srajco

Na novo prenovljena stavba centra za obiskovalce Natura 2000 se nahaja v nekdanjem društvenem domu v mestecu Garešnica (Hrvaška).

Prenova je bila izvedena v okviru projekta Zeleni vrtovi Poilovlja, ki ga izvaja Evropska unija. Na površini 1694 m2 se med drugim nahajajo pisarne, konferenčni in večnamenski prostori, učilnice in laboratorij. Objekt predstavlja območje Poilovlje in si je za cilj postavil ozaveščanje o ogroženih vrstah ter zmanjševanje uničevanja flore in favne.
V letu 2021 je bila celotna stavba s prostornino 1250 m2 revitalizirana in je prejela novo fasado. ProMetall je izdelal 575 kosov perforiranih kovinskih panelov (v RAL 9010) z izjemnimi neperforiranimi robovi ter 130 kosov ekspandirane pločevine tipa »Gumpoldskirchen« (v RAL 7016) in jih dostavil v Garešnico, kjer so jih strokovno namestili na impresivno zgradbo lokalnega podjetja za kovinske konstrukcije. Rezultat je zlitje klasične arhitekturne oblike z najsodobnejšim in vizualno privlačnim materialom, ki strukturi stavbe vdihne brezčasnost. Bela “verižna srajca”, ki varuje tiste, ki varujejo vse to, kar predstavlja naše naravno okolje.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.