OBI Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz aluminija debeline 2mm, vrste “Celje”, premazana s prahom

Uporaba

Fasada

Lokacija

OBI, Triester Straße 10, 1100 Dunaj

Leto

2014

Arhitekt

Maschalek & Marschalek, Wien

Izvedba

SK Stahlbau, Wien

Posebnosti

Posebni 90-stopinjski robovi kotnih elementov in predimenzioniran napis in premaz logotipa podjetja, ki je razdeljen na več elementov ekspandirane pločevine, predstavljajo mojstrovino obrti.

TRI ČRKE POVEDO VSE

Dunajska poslovalnica verige OBI na ulici Triesterstraße velja za najljubšo trgovino z gradbenim materialom za vse oblikovalce in fasaderje, saj so ProMetallovi prvovrstni, transparentni ekspandirani pločevini (vrste “Celje”), posebna mojstrovina različnih obrti: enkratni 90-stopinjski robovi kotnih elementov ter predimenzioniran napis in premaz z logotipom podjetja, ki se razteza čez več elementov ekspandirane pločevine.

Trgovina OBI, ki so jo oblikovali v arhitekturnem biroju Marschalek & Marschalek, se z 10.000 m2 nakupovalne površine na dveh nadstropjih, 3000 m2 velikim vrtnim centrom in 250 parkirišči uvršča med med največje in najsodobnejše trgovine z gradbenim materialom v Avstriji. Zahvaljujoč impresivni zasnovi fasade, lahko že od daleč prepoznate, da imajo tukaj zastavljena visoka merila in da želijo svojim strankam ponuditi nekaj posebnega.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.