ÖAMTC Salzburg

GOLA DEJSTVA

Material

Lamele perforirane pločevine iz aluminija, debeline 2mm s perforacijami RG 5-12,5, premazana s prahom

Uporaba

Zaščita pred soncem – vertikalne lamele

Lokacija

ÖAMTC Salzburg, Alpenstraße 102-104, 5020 Salzburg

Leto

2016

Arhitekt

SNP, Wien

Izvedba

Griesser, Nenzing

Posebnosti

ProMetall kot individualni spremljevalec od zasnove do izvedbe – od vizualnih ciljev in tehničnih možnosti, prek ekonomske optimizacije do proizvodnje po meri in pravočasne dostave.

TRADICIONALNO PODJETJE SE PREDSTAVI V NOVI LUČI

Nova zgradba avstrijske avto-moto zveze ÖAMTC poimenovana “Salzburg Nord”, je bila postavljena leta 2016 po načrtih arhitekturne skupine SNP, ki je kar najboljše uresničila številne funkcionalne in urbanistične vidike projekta.

Zunanjo podobo zaznamujejo različne enote, ki jih je mogoče prepoznati glede na različni material, barvo in različne vrste zaščite pred soncem. Fasada iz s prahom premazanih in zložljivih lamel za zaščito pred soncem, katere postavitev je od oblikovanja do realizacije spremljal ProMetall, poleg visokega udobja za uporabnike zagotavlja tudi živahen in osvežujoč videz. Projekt, ki naj bi strankam sporočal jasnost, odprtost in transparentnost, predstavlja uspešen primer perfektnega svetovanja s strani podjetja ProMetall, tako na področju vizualnih zahtev in tehničnih možnosti, kot pri ekonomični optimizaciji, množični proizvodnji in pravočasni dostavi.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.