Osnovna šola Bukovac, Zagreb

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevine ProMetall Typ „Bregenz“, Aluminium 2 mm vklj. z RAL barvami 9016+8004+5009+6010

Uporaba

Fasada

Lokacija

Zagreb

Leto

2023

Arhitekt

Proarh d.o.o., Zagreb

Izvedba

IZOVAT DT d.o.o., Zagreb

Posebnosti

9000 m² fasade iz ekspandirane pločevine! Največja ekspandirana kovinska fasada na Hrvaškem! NAJVEČJI šolski projekt na Hrvaškem v zadnjih desetletjih! Financiran s strani EU, v korist hrvaških otrok za najsodobnejše možnosti učenja in izobraževanja…; pravočasne dobave s strani podjetja ProMetall več zaporednih poletnih mesecev 2023 – usklajene z napredkom gradnje tega velikega projekta…

Arhitektura, ki gradi umetniške mostove

Največji hrvaški šolski projekt v zadnjih desetletjih je bil realiziran v Bukovcu, stanovanjskem naselju v zagrebškem okrožju Maksimir.

Projekt, ki ga financira EU, je bil osredotočen na razširitev izobraževalne ustanove zaradi vse večjega števila prebivalstva in njihove potrebe po sodobnih učilnicah in virih. Hrvaški arhitekturna pisarna Proarh s sedežem v Zagrebu je projektu vtisnila nezmotljiv kreativni pečat in ustvarila sodoben učni kompleks, ki se lahko kosa s kompleksi na mednarodni ravni. Podjetje ProMetall je dobilo naročilo za izdelavo fasadnih plošč tipa »Bregenz« iz ekspandirane pločevine, ki so bile dostavljene v več poletnih mesecih 2023, torej »pravočasno«, na površini 9000 m². Realizirana je bila največja fasada iz ekspandirane pločevine na Hrvaškem. Posamezne stavbe so postavljene na impresivnih betonskih stebrih v dizajnu pilotov, zaradi česar se zdi, da zunanje fasade lebdijo. In tako je šola spet zabavna!

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.