Osrednja zveza avstrijskih nosilcev socialnega zavarovanja, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina „Rv 10-20“, aluminij 3 mm

Uporaba

Fasada
Obloga atike
Pogled na pločevinaste kasete od spodaj

Lokacija

Kundmanngasse 21, 1030 Dunaj

Leto

2019

Arhitekt

Atelier d’Architecture Chaix & Morel et Associés
Christian Anton Pichler ZT GmbH

Izvedba

Strabag AG, Dir.AO Metallica, 1220 Wien

Posebnosti

Višina do 4,5 metra, v skladu z risbami prebiti elementi s posebno perforacijo, ki ustvarjajo edinstven „faktor metanja sence“. To je še en čudovit dokaz, kako podjetje ProMetall v sodelovanju z fasaderji in arhitekti realizira idejo „dizajn namesto povprečja“.

Harmonija socialne varnosti in lepega videza

Sedež Osrednje zveze avstrijskih nosilcev socialnega zavarovanja je bil leta 2020 na novo odprt.

Po temeljitem pregledu objekta iz 70-tih let, je bila v začetku leta 2018 opravljena celovita sanacija. Pariški arhitekturni biro Chaix et Morel et Associes in podjetje Christian Anton Pichler ZT GmbH sta pri tem slavila zmago, hiša socialne varnosti pa je zasijala v povsem novi luči. Sodobna in predvsem trajnostna stavba, ki je prejela že več nagrad, se lahko pohvali z optimalno izolacijo fasade in izjemno nizko porabo energije.

Optično projekt zaznamujejo jasno strukturirane obstoječe zgradbe in prizidki, ki s svojo ureditvijo, prodornostjo in tako kreirano vizualno povezavo z okolico, objektom podelijo vrhunski urbani pečat. Pri podjetju ProMetall so bile naročene fasade, vključno z oblogami atike in spodnjih prekrivnih elementov. Proizvajamo aluminijaste elemente do 4,5 m višine, ki so prebiti in imajo tako posebno perforacijo tipa „Rv 10-20“, ki ustvarja vizualne poudarke in zagotavlja optimalno senčenje. Ta projekt znova dokazuje močne prednosti podjetja ProMetall na področju dizajna in dela po meri, ki temeljijo na dolgoletnem, tesnem sodelovanju fasaderjev in arhitektov. Rezultat vam vzame dah in je še en dokaz vrhunske, trajnostne in odlične arhitekture v Avstriji.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.