Pisarna in poslovni objekt „Trauner Kreuzung“, Traun

GOLA DEJSTVA

Material

Tip ekspandirane pločevine „Gumpoldskirchen“ aluminij 1,5 + 2 mm; Posebna izvedba „neprekinjen mrežast vzorec“

Uporaba

Fasada

Lokacija

Bürogebäude „Trauner Kreuzung“, 4050 Traun, Kremstal Straße 113

Leto

2017

Arhitekt

Izvedba

Forkl GesmbH, 4760 Raab

Posebnosti

Podjetje ProMetall se je uspešno spopadlo s tehničnim izzivom – proizvodnjo vseh panelov iz ekspandirane pločevine z osrednjim mrežastim vzorcem, katerega namen je bil doseči „brezstičen“ videz zaslonov atike na glavni strehi, zaslonov bistrojev in zaokrožitve fasade okoli vogala stavbe; ZLATO za prvo mesto in za na celoten objekt prilagojeno barvo fasade iz ekspandirane pločevine.

Zlata medalja za popolno zlato

Pisarniški in poslovni projekt v Traunu, Zgornja Avstrija, bi naj, kar se tiče konstrukcije ostal minimalističen hkrati pa bi moral predstavljati raznoliko arhitekturo.

Arhitekti so se odločili za videz kocke s tremi klasičnimi vogali in zaobljenim četrtim vogalom, ki notranjemu prostoru vdahne povsem nov občutek prostora in arhitekturi doda več dinamike. Skladno z dizajnom morajo zaokrožen del, kot tudi zasloni atike na glavni strehi in bistroju zasijati v eni barvi.

Vendar se je tudi tukaj, kot je to v navadi pri individualiziranih in nenavadnih arhitekturnih projektih, „hudič skrival v podrobnostih“. Kar pomeni, da je bila realizacija težja od načrtovanja. Predstavljali smo si „brezstičen“ videz fasade, kar pa je mutiralo v veliko oviro pri realizaciji. Vendar pa se je podjetje ProMetall kljub temu uspešno spopadlo z izzivom in je vse elemente iz ekspandirane pločevine proizvedlo z osrednjim mrežastim vzorcem, s katerim je doseglo točno ta, „brezstičen“ videz. Uporabili so tip „Gumpoldskirchen“, aluminij 1,5 + 2 mm s posebno izvedbo „neprekinjen mrežast vzorec“.

Odlična izvedba stilističnih in tehničnih predlog je v nadaljevanju tudi obrodila sadove: Podjetje ProMetall je od investitorja prejelo virtualno zlato medaljo za na celoten objekt prilagojeno barvo fasade iz ekspandirane pločevine. Splača se potruditi!

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.