Reininghaus, Graz

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Zagreb”, aluminij 2mm, premazano s prahom Elementi 1,44×4,5m

Uporaba

Fasada – obloga podpornih zidov

Lokacija

Reininghaus gradbeni odsek STM7 / GRAZ
Vizualna zaščita za tramvaj

Leto

2020

Izvedba

GRANIT Stahl-Metallbau, 8054 Pirka

Posebnosti

Izziv je tokrat predstavljala logistika proizvodnih enot, ki je morala biti posebej usklajena z napredkom pri gradnji, sklopov, ki so bili v roku enega leta na gradbišče dostavljeni just-in-time, ter zelo velik delež posebnih prirezov in poševno rezanih panelov zelo velikih formatov.

NOVE TRASE ZA GRADEC V RAZCVETU

Po dveh letih gradnje sta mestni tramvajski liniji 4 in 6, ki predstavljata prometno hrbtenico mestnih četrti Reininghaus in Smart City, novembra 2021 znova začeli obratovati.

Del gradbenih del je predstavljala obloga podpornih zidov na gradbenem odseku STM7 z 2mm debelo ekspandirano pločevina vrste »Zagreb«. Po več kot enoletnem obdobju načrtovanja in proizvodnje, je ProMetall dostavil aluminijaste elemente z vrsto posebnih in poševnih rezov ter v osupljivi velikosti 1,44 x 4,5 metra. Natančni časovni management in perfektna koordinacija med posameznimi oddelki sta predstavljala predpogoj za nemoten potek projekta. Vsi paneli so morali biti ob natanko določenem času dostavljeni na različne gradbene odseke. Ta logistični izziv je znova dokazal, kako strokoven je ProMetall. Popolno sodelovanje s kovinarskim podjetje in kakovostna izvedba panelov ekspandirane pločevine sta zagotovila, da je lahko nova linija začela čim prej obratovati in da so zahodni del mesta tudi z javnim prevozom priključili na preostanek mesta. Pomemben korak za prihodnost mesta, če naj bi v novih mestnih četrtih Smart City in Reininghaus v prihodnosti prebivalo do 15.000 ljudi.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.