SFU Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Jeklene rešetke iz vroče pocinkanega jekla vrste 31×9/30×2
Posebnosti: Razpon do 2m

Uporaba

Požarne stopnice

Lokacija

SFU Campus Prater Freudplatz 3, Messestraße 2, 1020 Wien

Leto

2019

Arhitekt

Holzer Kobler Architekturen GmbH, WGA ZT GmbH, Dunaj

Izvedba

Wurzer Metallbau, 9020 Celovec

Posebnosti

SFU = Zasebna univerza Sigmunda Freuda na Dunaju
Tehnično posebnost predstavlja do 2 metra širok razpon med ProMetallovimi posebnimi mrežnimi rešetkami.

NAVDIHUJOČ DIZAJN ZA DUHOVNO ELITO PRIHODNOSTI

Zasebna univerza Sigmunda Freuda (SFU), ki je s 5000 študenti največja zasebna univerza v Avstriji, ima po novem poleg Fakultete za psihoterapevtske vede še tri dodatne fakultete za psihologijo, medicino in pravo.

Da bi zagotovili dovolj prostora za omenjeno širitev, je bila na trgu Freudplatz postavljena nova fakultetna zgradba za medicino in pravo. Šestnadstropna zgradba na novi lokaciji je omogočila potreben prostor za nove študijske smeri in je primerno tehnično opremljena za predavanja iz medicine in prava, za znanost in raziskovanje.

Univerzitetni kampus je sestavljen iz treh objektov z različnim namenom uporabe, ki zaradi svoje geometrije tvorijo logično celoto, čeprav so oblikovalsko in funkcionalno samostojni. Skulpturalni videz poudarja homogeno delujoča lupina objektov.

ProMetall se je pri tem projektu srečal z izzivom, kako požarne stopnice opremiti s posebnimi mrežnimi rešetkami vrste 31×9/30×2 z razponom do 2 metra. Rezultat je jasna, funkcionalna in estetska oblika, ki predstavlja perfekten okvir za intelektualne študije.

VEČ NAPOTKE ZA NARIVANJE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.