Sparkasse, Gradec

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina tipa » Zürich«, aluminij 3 mm

Uporaba

Fasada

Lokacija

BVH Eisernes Tor, 8010 Gradec, Kaiserfeldgasse 1
Steiermärkische Sparkasse – notranje dvorišče

Leto

2021

Arhitekt

DI Strohecker ZT GmbH, 8010 Gradec

Izvedba

Gänsweider, 8561 Söding

Posebnosti

Premiera za uporabo ene izmed novih, največjih tipov ekspandirane pločevine v asortimentu ProMetall! Tip »Zurich« s 400-milimetrsko dolžino očesa mreže je dvakrat večji od doslej največjih tipov pločevine! S svojo šesterokotno konstrukcijo in hkrati zelo visoko zaščito zasebnosti, predstavlja posebnost v proizvodnji ekspandirane pločevine; med drugim je še posebej primerna za obloge starejših, manj privlačnih objektov…

Banka za mlado in staro

Steiermärkische Sparkasse si je za svoj moto postavila ohranjanje starega in ustvarjanje novega.

V tem smislu je bilo leta 2021 investirano v sanacijo in širitev novega sedeža v središču Gradca. Prostori v znani stavbi na vogalu pri Železnih vratih (das Eiserne Tor) so postali prva vodilna podružnica tradicionalne kreditne poslovalnice, kjer se danes na približno 800 m2 nahaja izjemno moderna bančna podružnica z dragoceno notranjo zasnovo, ki nima nič skupnega s hladno bančno ustanovo, temveč bolj spominja na avantgardno hotelsko preddverje, kjer lahko opravljate tudi bančne transakcije.

Pri tem projektu v ospredju ni bilo zgolj dobro počutje strank banke, temveč tudi uporaba inteligentne gradbene tehnologije in najsodobnejših tehnologij, s katerimi Steiermärkische Sparkasse pomembno prispeva k trajnostnemu urbanemu razvoju Gradca. Spomeniško zaščitena ulična fasada ulice Joanneumring/ Herrengasse vizualno ni bila spremenjena, s futuristično oblogo iz ekspandirane pločevine pa je bilo posodobljeno notranje dvorišče stare stavbe in tako trendovsko prestavljeno v 21. stoletje. Podjetje ProMetall je ustvarilo nov, inovativen izdelek z imenom »Zurich«, za katerega je značilna posebej velika dolžina očesa mreže, ki je 400 mm, kar je ena največjih do zdaj proizvedenih dolžin. Tri milimetre debela aluminijasta obloga obdaja staro in manj privlačno stavbo, kar ne zagotavlja samo zasebnosti, temveč vdahne stavbi tudi povsem nov videz. Lepo je vedeti, da se tudi na področju arhitekture razmišlja medgeneracijsko!

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.