Stanovanjska stavba Minkusfeld, Schwaz

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirane pločevinaste plošče tipa Rv 19-28 posebna perforacija, Aluminij 2 mm

Uporaba

Plošče balkonskih ograj

Lokacija

WHA Minkusfeld
Minkusfeld, 6130 Schwaz

Leto

2021

Arhitekt

wiesflecker-architekten zt gmbh, 6020 Innsbruck

Izvedba

Dollinger & Pfeiffer, 6111 Volders

Posebnosti

100% individualnost! = 100 različnih posebnih formatov, posamezne posebne perforacije po željah načrtovalca, programirano in izvedeno s strani ProMetalla, dostavljene plošče, pripravljene za montažo, vključno s pritrdilnimi luknjami; barvni premaz RAL in montaža z zakovicami na podkonstrukcijo s strani podjetja

KO ŠTEJETA INDIVIDUALNOST IN PRAVI DIZAJN

Ko je innsbruška skupina arhitektov Wiesflecker načrtovala stanovanjski kompleks Minkusfeld v Schwazu, se je odločila za edinstveno in nenavadno zasnovo ploč balkonskih ograj.

ProMetall wurde mit der Herstellung von 100 unterschiedlichen, weißen, zwei Millimeter starken Lochblechen der Type „Rv 19-28“ in Sonderformaten beauftragt. ProMetall je naročil izdelavo 100 različnih, belih, dva milimetra debelih perforiranih plošč tipa “Rv 19-28” v posebnih formatih. Posamezne perforacije so bile programirane in izvedene na podlagi zasnove arhitektov. Dobava za montažo pripravljenih panelov, vključno s pritrdilnimi luknjami, je potekala pravočasno in brezhibno, tako da je lokalno podjetje z zakovicami zlahka montiral ograje na dano podkonstrukcijo. Rezultat je izjemno moderna in estetska zgradba, katere minimalistična, a individualna eleganca je dobrodošla sprememba sicer pogosto nedomiselne stanovanjske arhitekture.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.