Stanovanjski kompleks Fuchsröhrenstraße, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste »Rv 12-20″, aluminij 2mm

Uporaba

Polnila za balkonske ograje

Lokacija

WHA Fuchsröhrenstraße 13-15, 1110 Dunaj

Leto

2020

Arhitekt

Haring Group Bauträger GmbH, Dunaj

Izvedba

Desaar Stahlbau, 7311 Neckenmarkt

Posebnosti

Uporabljena perforacija združuje potrebe stanovalcev po majhni transparentnosti in strukturo, ki jo lahko zaradi velikosti perforacij zaznamo tudi od daleč, zaradi česar balkonske enote vizualno ne delujejo kot popolnoma zaprte enote.

VIDETI, NE DA BI BILI VIDENI

Arhitekti iz biroja Haring Group Bauträger so zasnovali še en sodoben stanovanjski kompleks, ki predstavlja popolno kombinacijo med mestnim življenjem in doživljanjem narave.

Dvo- in trosobna stanovanja na ulici Fuchsröhrenstraße obdajajo velika zasebna zemljišča, bližnji Hybler park, odlična infrastruktura, pohvalijo pa se lahko tudi z dobrimi prometnimi povezavami, ki so dostopne peš. Visoka kakovost bivanja v zelenem okolju brez visokih najemnin mestnega jedra.
Sodobna arhitektura objekta, ki cilja na sproščenost bivanja, se odraža tudi v zunanjosti. ProMetall je priskrbel polnila za balkonske ograje. Uporabljena pločevina s perforacijami vrste »Rv 12.20« iz aluminija debeline 2 mm združuje potrebe stanovalcev po zaščiti pred pogledi in željo po vizualno ne povsem zaprtih balkonih. To omogoča ponavljajoči se vzorec perforacij. Zaščita pred pogledi sosedov pa še ne pomeni, da se moramo odreči igri narave pred oknom. Zato so se na koncu odločili za pločevino vrste Simmering. Balkonsko življenje tako ne bo poznalo meja.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.