Wohnhausanlage Simmeringer Hauptstraße, Wien

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste »Rg 10-20,78″, aluminij 2mm

Uporaba

Polnilo balkonske ograje

Lokacija

WHA, Simmeringer Hauptstraße 168 – 174, 1110 Wien

Leto

2019

Arhitekt

Izvedba

Alkromet, H-9400 Sopron

Posebnosti

“Q11” Kvartir 11 – ProMetallova perforirana pločevina poskrbi za več zaščite pred pogledi / več zasebnosti na balkonih.

WOHN- UND LEBENSQUALITÄT DURCH FLIESSENDE ÜBERGÄNGE

Nov stanovanjski kompleks z več kot 300 najemniškimi stanovanji, zdravniško ordinacijo in otroškim vrtcem, podzemno garažo ter prostranimi zunanjimi površinami in podprt s kakovostno arhitekturo.

Na ta način je na ulico Simmeringer Hauptstraße prispelo razkošje, ki si ga lahko privoščite, v neposredni bližini pa se nahajajo javno kopališče, športno igrišče in različna postajališča javnih prevoznih sredstev.
Osem različno visokih samostojnih 10-nadstropnih objektov z značilno ozko obliko zagotavlja občutek urbanosti in prostranosti. Vsaka zgradba je individualno zasnovana, pri čemer zgradbe na trgu Quartiersplatz delujejo urbano-dinamično, zgradbe v notranjosti pa obdajajo zelenice in razgibane pritlične cone. Široki hodniki in skupni prostori ter lastni vrtovi, balkoni in terase omogočajo največjo kakovost gibanja in nudijo občutek prostranosti. Bivanje se tukaj na odvija zgolj znotraj lastnih štirih sten.
ProMetall je bil zadolžen, da balkonske ograje zapolni s perforirano pločevino vrste »Rg 10-20,78« iz 2mm debelega aluminija, da bi zagotovil zasebnost stanovalcev v prostranem in odprto zasnovanem stanovanjskem kompleksu, kjer se lahko vsak sam odloči, ali bo sodeloval v javnem življenju ali ne. Stanovalci so lahko tako del skupnosti, ne da bi morali živeti v izložbi.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.