Stanovanjski kompleks Wiedner Gürtel, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Lustenau”, aluminij 2mm

Uporaba

Fasada

Lokacija

Wiedner Gürtel 24, 1040 Dunaj

Leto

2020

Arhitekt

roh Architekten ZT GmbH, 1070 Dunaj

Izvedba

I-V-A Kunstschmiede und Stahlbauschloserei, 1160 Dunaj

Posebnosti

I-V-A Kunstschmiede und Stahlbauschloserei, 1160 Dunaj Prefinjena vrsta ekspandirane pločevine / vodoravno drsni paneli stanovalcem zagotavljajo zaščito pred soncem in pogledi na eni najbolj prometnih ulic Dunaja.

FLEKSIBILNA ZASNOVA FASADE NA NAJVIŠJI RAVNI

Smiselno, zreducirano, surovo. Moto snovalcev iz studia Roh Architekten se v čudoviti obliki odraža tudi na fasadi stanovanjskega kompleksa na ulici Wiedner Gürtel 24.

Stavbi iz 4. okrožja, ki je že v letih, so arhitekti nadeli novi obraz. Stare ograje iz valovite pločevine so zamenjali s končnimi izdelki iz železobetona, odstranili so steklene elemente lož in v vseh zgornjih nadstropjih uporabili okna z zložljivim drsnim sistemom.
Za zaščito pred soncem so izbrali drsne elemente iz oblikovane cevi s polnili iz ekspandirane pločevine, ki jih je dobavil ProMetall. Uporabljena je bila pločevina vrste »Lustenau« debeline 2 mm, ki stanovalcem ene najbolj prometno obremenjenih ulic na Dunaju nudi popolno zaščito pred soncem in pogledi. Sonce, prost pogled in zasebnost so le en gib stran in na enkrat je drsanje v levo in desno dobilo smisel. Z drsanjem posameznih panelov si lahko spremenite svojo smer pogleda in hkrati tudi videz fasade, zaradi česar se stavba spremeni v umetnino, ki se z vsakim dnem spreminja.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost.
Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.