Wohnhausanlage Anton Freunschlaggasse, Wien

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina iz pocinkanega jekla, debeline 1,5mm z individualno dizajnersko perforacijo “Milni mehurčki”

Uporaba

Polnila za balkonske ograje

Lokacija

Wohnhausanlage Anton Freunschlaggasse, 1230 Wien

Leto

2015

Arhitekt

Steffel Gressenbauer & Partner, Wien

Izvedba

Wippel, Eisenstadt

Posebnosti

Milni mehurčki – iz ProMetallove serij “Bubbles” – perfektna alternativa za standardne balkone

Videz milnih mehurčkov za boljšo voljo

Ko gre za nepremičnine, zgolj funkcionalnost več ne zadostuje. Zahteve po udobju, trajnosti in energetski učinkovitosti se večajo, hkrati pa se veča tudi želja po privlačni arhitekturi.

Stanovanjski objekt Anton Freunschlaggasse so v arhitekturnem biroju Steffel, Gressenbauer & Partner zasnovali na modernem, svežem dizajnu v obliki belih polnil za balkonske ograje v videzu milnih mehurčkov. V kombinaciji z zeleno fasado objekta poskrbi perforirana pločevina iz pocinkanega jekla in z individualnimi dizajnerskimi perforacijami (iz ProMetallove serije Bubbles) za svež veter v 23. dunajskem okrožju. Več kot uspešna alternativa v morju standardnih balkonov in v arhitekturi 08/15.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.