Stanovanjski objekt Brauerei Liesing, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

ProMetallova perforirana pločevina
As prahom premazan aluminij, debelina 2mm
perforacije LV 5 x 20/8,5 x 25 mm, reže // 2500 mm

Uporaba

Polnilo balkonske ograje

Lokacija

WHA Brauerei Liesing
1230 Wien, Breitenfurter Straße 372-380

Leto

2009

Arhitekt

DELUGAN MEISSL ASSOCIATED ARCHITECTS, Wien

Izvedba

RLH Wiener /Stahl- & Metallbau Hrabal, Tattendorf

Posebnosti

Na nekdanjem zemljišču neke dunajske pivovarne so danes lepi domovi za več sto družin s posebnim razgledom na jug Dunaja.

KJER JE NEKOČ TEKLO PIVO, SE DANES ŽIVI V LUKSUZU

V dunajskem okrožju Liesing je DELUGAN MEISSL ASSOCIATED ARCHITECTS na zemljišču nekdanje pivovarne postavil futuristično urbano kačo s 600 stanovanjskimi enotami, ki se perfektno ujema z obliko in topografijo zemljišča.

Največjo pozornost vzbuja tako imenovano zračno nadstropje v četrtem nadstropju, ki se razteza čez vse zgradbe. V celotni dolžini 500 metrov je celoten stanovanjski objekt v sredini prerezan in dvignjen, da bi omogočil pogled skozi stavbo in zagotovil dodaten prostor. Na splošno so želeli s projektom zagotoviti javne površine na prostem in stanovalc3e spodbuditi k njihovi uporabi. Kdor ne želi zapustiti svoje stanovanjske enote, lahko zahvaljujoč dolgim terasam in balkonskim pasovom iz bele perforirane pločevine s prašnim premazom možnost uživanja v popolnem pogledu na zeleni jug Dunaja.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.