Wohnhausanlage Florasdorf, Wien

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina vrste “Schwechat”, aluminij 2mm

Uporaba

Polnilo balkonske ograje

Lokacija

WHA Florasdorf BPL 2; O´Brien Gasse 53, 1210 Wien

Leto

2018

Arhitekt

Architekt DI Otto Häuselmayer & Partner, Dunaj

Izvedba

Wippel, Eisenstadt

Posebnosti

“Mesto sreča vas” je vodilo tega projekta za razširitev mesta skupine BWS

MIKRO POSTANE MAKRO IN OBRATNO

Arhitekturni koncept stanovanjskega objekta Florasdorf, ki se razteza čez tri ulice v Floridsdorfu, je zasnovan po vodilu “mesto sreča vas”.

V arhitekturnem biroju DI Otto Häuselmayer & Partner so ustvarili zanimivo igro izmenjav med osupljivim gradbenim volumnom in urbanističnim prostorom, pri čemer se je ta obsežen projekt harmonično vključil v topografsko ozadje 21. okrožja. Nežna polnila za balkonske ograje iz ekspandirane pločevine “Schwechat” zagotavljajo varnost in omogočajo pogled na svet pred domom. Ljudje se ne skrivajo, temveč živijo v skupnosti, skoraj kot v vasi, le da imajo na voljo boljšo infrastrukturo in boljše prometne povezave. gromno pol-javnih prostorov združuje prebivalce subvencioniranih najemniških stanovanj in stanovanjskih skupnosti ter ustvarja družbeni mikrokozmos v veliki celoti.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.