WOHNHAUSANLAGE FÜRSTENWEG, INNSBRUCK

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina s posebnimi perforacijami DM19mm, aluminij 2mm

Uporaba

Polnilo balkonske ograje

Lokacija

WHA Fürstenweg 49, 6020 Innsbruck

Leto

2016 – 2017

Arhitekt

Bauträger WEINBERG, Innsbruck

Izvedba

Otto Platter GmbH, 6511 Zams

Posebnosti

INDIVIDUALNI ProMetallov dizajn največje kakovosti – POGLED skozi dizajnerske perforacije balkonske ograje na tirolske gore!
Tehnična posebnost: željo arhitektov po posebnem dizajnu so pri ProMetallu uresničili z individualnim programiranjem na najsodobnejših strojih.

URBANI DOM S POGLEDOM NA GORE

Ta stanovanjski kompleks iz štirih zgradb s stopničasto višino v središču Innsbrucka ne prepriča le z lego, visoko kakovostno gradnjo in pametno razporeditvijo prostorov, temveč tudi z dejstvom, da so se pri načrtovanju osredotočili na preživljanje prostega časa, mesta za počitek in veličasten pogled na tirolske gore.

Usmerjenost k naravi so podprli tudi z uporabo polnil za balkonske ograje z individualnimi perforacijami (aluminij 2mm, posebne perforacije DM 19mm), ki zabrišejo meje med notranjostjo in zunanjostjo in prebivalcev ne odrežejo od dogajanja pred pragom. Arhitekti biroja Weinberg so se odločili za nenavaden in enkraten dizajn polnil za balkonske ograje, ki so jih pri ProMetallu uresničili z individualnim programiranjem na najsodobnejših strojih. Zdaj lahko ljubitelji mestnega življenja uživajo v popolnem domu v mirnem okolju.

PERFORIRANA PLOČEVINA - KLASIKA V NOVI PREOBLEKI

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.