Wohnhausanlage, Maria-Lassnig-Straße, Wien

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste »Rv 8-16″, aluminij 2mm

Uporaba

Polnilo balkonske ograje

Lokacija

WHA Grüner Markt, Maria-Lassnig-Straße 32, 1100 Wien

Leto

2019

Arhitekt

Architekturbu00fcro W+G Wratschko, Graz

Izvedba

Schuh Isoliertechnik, 2013 Göllesdorf

Posebnosti

Posebno REDKA VRSTA PERFORACIJE »Rv8-16« v tem primeru omogoča majhno transparantnost v višini 22%, enakomerni razmak med perforacijami, ki so razvrščene v obliki trikotnika – 8 mm perforacija – 8 mm razmak – 8mm perforacija, pa ustvarja nenavadno simetričen videz.

KO SE BESEDA SKUPNOST TUDI AKTIVNO ŽIVI

Kvartirska hiša z imenom Grüner Markt v dunajskem okrožju Sonnwendviertel prikazuje novo vrsto mestne arhitekture, tako imenovani Co-Creation Space.

Tukaj se živi, dela, proizvaja in raziskuje. Koncept bivanja temelji na zamisli o deljenju, zato obstaja ogromno skupnih prostorov in prostornih teras, ki so vsem dostopne in na voljo. Trinadstropna dvorana in zamaknjeno vhodno dvorišče strukturirata tloris zgradbe in nudita raznolike notranje in zunanje prostore v urbani dimenziji. Poslovna in skupna območja so zasnovana transparentno. Stanovanja so usmerjena proti coni za pešce. Zahvaljujoč dvakratno zaviti fasadi so vsa stanovanja enako osvetljena. Transparentnost, svetloba in zelena barva imajo pri oblikovalskem konceptu osrednjo vlogo.
Vse lože in balkoni so opremljeni s koriti za rastline, s pomočjo katerih fasado prekrivajo plazilke. Polnila za balkonske ograje je ProMetall izvedel v redki vrsti perforirane pločevine „Rv8-16”, ki omogoča majhno transparentnost v višini 22%. Perforacije so med seboj razporejene v obliki trikotnika in imajo simetričen razmak, zaradi česar je polnilo od zunaj izjemno simetrično in estetsko. Funkcionalnost se sreča z estetiko in brezčasnimi linijami, ki odlično dopolnjujejo v prihodnost usmerjeni koncept uporabe.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.