Stanovanjski objekt, Schwechat

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz jekla, vroče pocinkanega + premazanega s prahom, vrste “Graz”

Uporaba

Fasada, zunanji hodniki

Lokacija

WHA Schwechat, 2320 Schwechat, Hauptplatz 3

Leto

2015

Arhitekt

Izvedba

ROLLO, Brunn am Gebirge

Posebnosti

4 nadstropja, 4 barve – lahko prepoznavne pri pristanku na dunajskem letališču.
Celotni paket v izdelavi ProMetalla: za montažo pripravljeni paneli ekspandirane pločevine s kotnim okvirjem in površinsko obdelavo.

DOBRA VOLJA V SCHWECHATU

Pri projektu stanovanjskega objekta WHA Schwechat so se odločili horizontalni vezni element v obliki zunanjih hodnikov, ki so jih izvedli z za montažo pripravljenimi paneli ekspandirane pločevine iz vroče pocinkanega in s prahom premazanega jekla (vrsta “Graz”).

Fasada, ki so jo v celoti zasnovali in izvedli pri ProMetallu, s pisanimi zunanjimi hodniki na ulični strani zgradbe, je zanimiv detajl z visoko prepoznavno vrednostjo. Med pristankom na dunajskem letališču je težko spregledati to zgradbo, ki barvno poživi okoliško pokrajino.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.