Univerza za uporabno umetnost; Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste “Rv 1,5-3“ jeklo 1,5mm, premaz RAL “Champagne 611”

Uporaba

Notranje obloge (notranje stenske obloge, stropne obloge, delno pregradne stene)

Lokacija

Ufak Wien, Oskar Kokoschka Platz 2, 1010 Dunaj

Leto

2018

Arhitekt

Daniel Bammer und Peter Riepl, Dunaj

Izvedba

Fritscher + Ferroglas, Hörsching

Posebnosti

“Sodobni prostori za starimi zidovi”; naša naloga je bila zvočna izolacija in obloga sten/stropov s pločevino s posebno majhnimi perforacijami

NAVDIH ZA UMETNOSTNO USTVARJALNE GLAVE

Z novo depandanso na naslovu Vordere Zollamtstraße 7 in generalno obnovo Schwanzerjevega trakta v glavni zgradbi iz 1960-ih let na naslovu Oskar-Kokoschka-Platz 2 je Univerza za uporabno umetnost storila pomemben korak k širitvi prostorov in modernizaciji.

Dunajska arhitekta Daniel Bammer in Peter Riepl sta nekdanjo zgradbo financ spremenila v sodobni, navznoter usmerjen kampus za študente ene najbolj renomiranih kreativnih univerz v Evropi.
Ob obnovi nove lokacije je bil obsežne obnove deležen tudi Schwanzerjev trakt glavne univerzitetne zgradbe na trgu Oskar-Kokoschka-Platz 2. Z fleksibilno uporabo s studii, ateljeji, delavnicami, pisarnami in sejnimi sobami je bilo v notranjosti podrto vse do nosilnih sten, novi prostori pa so bili prilagojeni trenutnim zahtevam po funkcionalnosti.
ProMetall je poskrbel za oblikovanje notranjih, stenskih in stropnih oblog ter za pregradne stene v prostorih. Uporabili smo elemente iz perforirane pločevine vrste “Rv 1,5-3” iz 1,5 mm debelega jekla. Glede barve so izbrali premaz RAL “Champagne 611”. Nastali so svetli, navdihujoči prostori, ki naj bi postali kreativno igrišče za meddisciplinarna dela.

PERFORIRANA PLOČEVINA - KLASIKA V NOVI PREOBLEKI

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.