Voest Alpine AG, Linz

GOLA DEJSTVA

Material

Ekspandirana pločevina iz jekla, pocinkanega in premazanega s prahom, posebna izvedba vrste “Feldkirch”

Uporaba

Fasada, električne in horizontalno premične lamele za zaščito pred soncem

Lokacija

Verkaufs- und Finanzzentrum der Voest Alpine AG, 4031 Linz

Leto

2009

Arhitekt

Feichtinger architects, Paris/Wien

Izvedba

Alu Sommer, Stoob

Posebnosti

Paneli iz ekspandirane pločevine v višini nadstropja – zlato sijoči za zunanje opazovalce – funkcija senčenja za uslužbence 1. avstrijskega jeklarskega koncerna.

JEKLARSKI KONCERN POKAŽE, KAJ ZMORE

Arhitekturni biro Feichtinger Architects so za najpomembnejši avstrijski jeklarski koncern Voestalpine Stahl GmbH v Linzu zasnovali novi prodajni in finančni center skupine, ki se razteza na 15.771 m2.

Impozanten izstopajoč sprednji nadstrešek naj bi simboliziral ambiciozne industrijske težnje sodobnega inovativnega in zmogljivega podjetja. Ukrivljena zlato svetlikajoča se fasada iz ekspandirane pločevine, oblikovane iz pocinkanega jekla s prašnim premazom, je razdeljena na vidne panele v višini prostorov ter enako visoke zastekljene fiksne elemente ter omogoča različne velikosti pisarn za različno uporabo. Drsni elementi za senčenje iz ekspandirane kovine brez okvirjev na zunanji strani in senčila iz blaga na notranji strani fasade skrbijo za prijetno svetlobo v prostorih. Spektakularna površina nadstreška je še zlasti atraktivna ponoči, ko je osvetljena z zunanjega trga.

EKSPANDIRANA PLOČEVINA - praktična in elegantna

Ekspandirana pločevina oziroma ekspandirane rešetke se oblikujejo iz enega kosa kovine, pri čemer ne nastanejo obrabljeni konci, obremenjeni spoji ali varjeni šivi. Na ta način temu trajnostnemu, robustnemu materialu omogočimo ogromno trdnost in površinsko stabilnost, zaradi česar je idealen za izdelavo fasad. V ta namen lahko uporabimo različne materiale. Mrežna očesa imajo večinoma obliko romba, šestkotnika, kroga ali kvadrata ter niso pletena ali varjena. Različne vrste mrežnih očes ustvarijo različne učinke. Material tudi v razrezani obliki ohrani svojo trdnost. Fasade iz ekspandirane pločevine so zaradi svojega tridimenzionalnega videza prava paša za oči.

PREBERITE VEČ STRETCH KOVINSKE REFERENCE POIŠČITE TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.