Vrstne hiše, Wolfsbrunn

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina vrste »dizajnerska perforacija okrogla 20mm«, aluminij 2 mm

Uporaba

Fasada

Lokacija

Wolfsbrunn 11
2453 Sommerein

Leto

2019-2020

Arhitekt

AW Architekten ZT GmbH, 1200 Dunaj

Izvedba

Karl Lang & Sohn GmbH, 8383 Welten

Posebnosti

Pri tem projektu so individualne dizajnerske perforacije nastale v sodelovanju načrtovalcev, kovinarstva in ProMetalla kot dobavitelja. V več fazah gradnje – just in time – so na tehnološko dovršenih strojih za prebijanje zelo učinkovito in natančno izdelali do 3,3, metre visoke panele, ki se premikajo horizontalno in so namenjeni predvsem zaščiti pred soncem, ob zaprtih senčilih pa zahotavljajo na milimeter natančen videz skupne slike peroforiranega dela.

Socialna trajnost v čudoviti podobi

V mestu Sommerein ob vznožju hribovja Leithagebirge stanovanjski kompleks združuje privlačen dizajn, tehnologije prihodnosti in cenovno dostopen življenjski prostor.

Po načrtih dunajskega arhitekturnega biroja AW/Architekten, se projekt osredotoča na varovanje podnebja in znižanje stroškov za prihodnje najemnike. Zaključen projekt vrstnih hiš Wolfsbrunn omogoča večgeneracijsko bivanje visoke kakovosti po cenah, ki si jih lahko privoščimo. Tako arhitekti kot tudi izvajalec neprofitne gradnje Südraum/EBSG so se zavedali socialne trajnosti projekta. Ob uporabi arhitekturnega znanja in izkušenj, termične aktivacije gradbenih elementov in izvedbe najvišje kakovosti, predstavlja bivalni park Wolfsburg vzorni projekt gradnje socialnih stanovanj. Električna energija iz obnovljivih virov se dobavlja, ko je to cenovno najbolj ugodno, se shrani v betonsko streho in se lahko po potrebi uporabi za reguliranje temperature v notranjosti. Pametni model ogrevanja ne varčuje zgolj z energijo, temveč tudi s stroški.
Z vidika oblikovanja, bo številne poglede pritegnili do 3,3 metra visoki paneli, ki se pomikajo po vertikali in kot vizualni element ščitijo tudi fasado pred soncem. Individualno dizajnersko perforacijo, ki so si jo izmislili načrtovalci, so v sodelovanju s kovinarstvom in z ProMetallom pravočasno izdelali na visokotehnoloških strojih za prebijanje. Nastala je 20-mm perforacija največje natančnosti, da bi zagotovili na milimeter natančen videz celotne perforirane slike na zaprti senčilih. Posledično je minimalistični gradbeni objekt pridobil bolj umetniški pridih. To ni nekaj, po čemer je stavba take funkcionalnosti po navadi znana.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.