Vrtec bolnice Wilheminenspital, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina iz pocinkanega jekla, debeline 3mm z individualno dizajnersko perforacijo “Cvetlični vzorec”

Uporaba

Zaščita pred soncem

Lokacija

Betriebskindergarten – Wilhelminenspital, Johann Staud Straße 3, 1160 Dunaj

Leto

2014

Arhitekt

Izvedba

Stahlbau Gerger, St. Michael

Posebnosti

Individualna dizajnerska perforacija izpod rok grafičnih oblikovalcev, realizirana s pomočjo ProMetalla, kaže številne možnosti visoko-tehnološke izdelave perforirane pločevine.

VRTEC SE RAZCVETI V PISANEM DIZAJNU

Vrtec bolnišnice Wilheminenspital je bil leta 2014 postavljen na severu Dunaja in ustreza nizkoenergijskim in najnovejšim okoljskim kriterijem.

Na 1.700 m2 uporabne površine je nastalo šest igralnic v dveh nadstropjih ter velika zelena površina, ki obsega 2.000 m2 ter ponuja ogromno prostora za igro in gibanje. Pri zasnovi fasade so se želeli približati tematikama “otrok” in “zeleno”, in nastala je individualizirana pocinkana perforirana pločevina v videzu cvetov, ki se harmonično staplja z okoljem. Projekt zelo lepo prikazuje možnosti, ki so na voljo na področju visoko tehnološke perforirane pločevine, kadar pri tem sodelujejo spretni in izšolani grafiki. V kombinaciji z zanesljivim dobaviteljem to zagotavlja vrhunske rezultate in trajno zadovoljne stranke.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.