WHA Bojanusgasse na Dunaju

GOLA DEJSTVA

Material

Dizajnersko perforirana pločevina ProMetall »Bubbles C«, 2 mm aluminij

Uporaba

Balkonske plošče

Lokacija

WHA Bojanusgasse 16
1220 Dunaj

Leto

2023

Arhitekt

Mein Heim GmbH, 1080 Wien

Izvedba

Metallbauwerkstätte Ing. G. Fischer GmbH, 2111 Leobendorf

Posebnosti

»Majhen, a prikupen« je bil moto, pod katerim je bil spomladi leta 2023 dokončan ta sodoben stanovanjski kompleks z naslovom »Residence on the Promenade«, ki obsega 13 ekskluzivnih lastniških stanovanj. K izbranemu videzu se seveda poda dizajnersko perforirana pločevina ProMetall »Bubbles«, ki s svojo 18-odstotno svetlobno prepustnostjo stanovalcem zagotavlja dovolj zasebnosti, hkrati pa se s svojo odlično sodobno estetiko dvigne nad številne običajne balkonske plošče 0815.

Čas za več časa v naravi

Podjetje MEIN HEIM GmbH od leta 2012 gradi ekskluzivne hiše na Dunaju in v Spodnji Avstriji.

WHA Bojanusgasse, ki je bila dokončana spomladi 2023, je sodobna večstanovanjska vila z skupno 13 stanovanji, vključno z dvema penthouseoma, ter lastno podzemno garažo s 16 parkirnimi mesti. Lokacija stanovanjskega kompleksa, nedaleč od rekreacijskega območja Mühlwasser Lobau in le nekaj minut oddaljenosti od postaje U2 Seestadt, je idealna za tiste, ki radi živijo v objemu narave, hkrati pa si želijo ostati prilagodljivi glede prevoza.

»Majhna, a prikupna« rezidenca na promenadi je bila zgrajena v nizkoenergijskem slogu in je simbol trajnosti ter ekološke ozaveščenosti, ne da bi se njeni prebivalci pri tem morali odreči udobju in enostavnosti uporabe. Fasada hiše ima topel terakotni odtenek, ki stavbi vdahne klasičen videz. Balkonske plošče iz bele perforirane pločevine v izvedbi »Bubbles« (2 mm aluminij) pa so v primerjavi s fasado zelo kontrastne in ustvarjajo jasne dizajnerske poudarke. Kdor stanuje tukaj, pripisuje velik pomen sodobni, mladostni in kakovostni estetiki. Balkon je zaščiten pred pogledi drugih, hkrati pa še vedno daje občutek, da je del oaze, ki ga obdaja.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.