Stambeni kompleks Dreihausgasse, Dunaj

GOLA DEJSTVA

Material

Perforirana pločevina tip “LV5x20/8,5×25 Alu 2mm

Uporaba

Polnilo balkonske ograje

Lokacija

WHA Dreihausgasse 11, A-1150 Wien

Leto

2019

Arhitekt

Izvedba

Schlosserei Kemmer, 8251 Bruck

Posebnosti

Standardna perforirana pločevina ProMetall – izvedba z linijsko perforacijo

Moderen način bivanja v Rudolfsheim-Fünfhaus

Tako imenovano petnajsto okrožje Dunaja, velja za multikulturno naselje, ne zgolj zaradi tega, od koder prihajajo ljudje, ki tam prebivajo, temveč tudi zaradi pestrosti kulinarične ponudbe, trgovin in novih, inovativnih podjetij.

Kontinuirane selitve v to četrt iz drugih, dražjih okolij imajo za posledico moderne, urbane, bivanjske kakor tudi poslovne združbe. Bližina centra in dostopnost je le še dodaten bonus. Tukaj gre za popolnoma nov trend življenja in dela, z zanimivo in pestro dodatno ponudbo lokalov in barov ter modernih poslovnih prostorov.
V ulici WHA Dreihausgasse, petnajstega okrožja, so odlične življenjske razmere. Brezčasen dizajn petnadstropne zgradbe, ki je nevsiljivo umeščena med sosednje zgradbe, z izstopajočimi podrobnostmi in uravnotežen minimalističen dizajn. Kot polnilo balkonske ograje je uporabljena perforirana pločevina ProMetall, tip “LV5x20/8,5×25 Alu 2mm. Elegantna linijska perforacija, uravnoteža lahkotnost kombinacije, v nasprotju z masivno konstrukcijo. Oblikovno uravnotežena izvedba in hkrati privlačen argument urbanega življenja v mestih, zlasti za mlado, najemniško publiko.

PERFORIRANA PLOČEVINA - Klasika v novi preobleki

Perforirana pločevina se v Evropi proizvaja že od konca 19. stoletja. Nekoč se je uporabljala predvsem v industriji in strojništvu kot sito ali filtrirni element in kot zaščita. Kreativni oblikovalci in zahodnoevropski proizvodni strokovnjaki so izumili nov način uporabe te funkcionalne pločevine pri oblikovanju fasad. V sodobnih stanovanjskih in hotelskih objektih ali poslovnih kompleksih velja perforirana pločevina za priljubljeno vrsto fasade, ki obenem ščiti pred nezaželenimi pogledi, pogosto pa se uporablja tudi kot polnilo stopniščnih in balkonskih ograj. Perforirana pločevina pa je svoj praktičen namen ohranila tudi na področju oblikovanja, lahko pa se uporablja tudi kot zaščita pred hrupom pri gradnji. Prednosti, možnosti uporabe: Robustna surovina, kombinirana s funkcionalnostjo in videzom, oblikovanje transparentnih fasad ali fasad, ki ščitijo pred radovednimi pogledi, stopniščne in balkonske ograje, spuščeni pločevinasti stropovi, prezračevalna tehnologija, zaščita pred insekti v stanovanjskih objektih, blaženje hrupa.

VEČ PERFORIRANIH REFERENČNIH LIST JE NA VOLJO TUKAJ.

Uporabite naš iskalnik referenc in
si referenčne projekte oglejte
v živo.